To τρέχον EcoSport βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια.

Ψηφιακή πρόταση για τον αντικαταστάτη του EcoSport.

Ψηφιακή πρόταση για τον αντικαταστάτη του EcoSport.

Έρχεται το νέο Ford EcoSport

21.603 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2019)

Tι αλλαγές θα έχει, τι μοτέρ θα φοράει και πότε θα κάνει ντεμπούτο; Μάθετε τις απαντήσεις.


Tην επιθετική της στρατηγική στην κατηγορία των SUV θέλει να συνεχίσει η Ford. Μετά την παρουσίαση των νέων Puma, Κuga και Explorer (που δύσκολα πάντως θα έρθει στην Ελλάδα), πηγές από το στρατόπεδο της φίρμας αναφέρουν πως η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του EcoSport της επόμενης γενιάς κάτω από την κωδική ονομασία «Project BX775».

To τρέχον EcoSport βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια και σύντομα αναμένεται η Ford να σταματήσει την παραγωγή του. Η ανάγκη όμως σήμερα για ένα μικρό SUV είναι μεγάλη αφού η κατηγορία αυτή αντλεί ολοένα και περισσότερες πωλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που η Ford ξέρει πως είναι πολύ σημαντικό να αντικαταστήσει την τωρινή γενιά με ένα αυτοκίνητο που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ισχυρό ανταγωνισμό και να σημειώσει σημαντικές πωλήσεις στην κατηγορία των B-SUV.

O τόπος στον οποίο λαμβάνει χώρα η ανάπτυξη του νέου EcoSport λέγεται πως είναι οι εγκαταστάσεις της μάρκας στην Βραζιλία, κάτι που σημαίνει αυτόματα πως οι προηγούμενες πληροφορίες που ανέφεραν πως το μοντέλο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Changan, τον εταίρο της Ford στην Κίνα, ήταν ανακριβείς.

Όσον αφορά το τι πρέπει να περιμένουμε από το επόμενο EcoSport, πηγές αναφέρουν πως το μικρό crossover/SUV θα επωφεληθεί από μεγαλύτερο μεταξόνιο που θα προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία στους επιβάτες και ότι θα υιοθετήσει πιο μοντέρνα και σπορ σχεδίαση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πάντως, οι ίδιες αναφορές κάνουν λόγο πως το επόμενο EcoSport θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Fiesta, γεγονός που ίσως αναγκάσει τους σχεδιαστές να προβούν σε συμβιβασμούς στον τομέα της εξωτερικής σχεδίασης. Από την άλλη πλευρά, ο εσωτερικός διάκοσμος θεωρείται σίγουρο πως θα έχει σημαντικές ομοιότητες με αυτόν του Puma.

Η ισχύς του θα προέρχεται πιθανώς από τον τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα 1,0 λίτρου συνδυασμένο ή όχι με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt που χρησιμοποιεί και το νέο Puma. Στο diesel, ο 1,5 λτ. Ecoblue κατά πάσα πιθανότητα θα δίνει πάλι το παρών.

Το ντεμπούτο του νέου Ford EcoSport υπολογίζεται πως θα γίνει μέσα στο 2021.

LEASING APRILIOS
skoda