Αλλαγή στον κανονισμό που θέλει τους οδηγούς με τους περισσότερους βαθμούς ποινής να ξεκινάνε πιο πίσω στην Powerstage αναμένεται να κάνει η FIA.

Έρχονται ποινές λόγω Powerstage

2.274 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2018)

Αλλαγή στον κανονισμό που θέλει τους οδηγούς με τους περισσότερους βαθμούς ποινής να ξεκινάνε πιο πίσω στην Powerstage αναμένεται να κάνει η FIA, έτσι ώστε να τιμωρηθούν τα κρούσματα σκόπιμης χρήσης του.

Αν και η FIA είχε επιστήσει την προσοχή στις ομάδες και τους οδηγούς του WRC να μην προσεγγίζουν τακτικά, το «παράθυρο» του κανονισμού που θέλει τους οδηγούς με τους περισσότερους βαθμούς ποινής να ξεκινούν πιο πίσω στην τελευταία ειδική διαδρομή (Powerstage), κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον ολοένα και πλησιάζει η αλλαγή του κανονισμού και η τιμωρία όσων προχωρούν εσκεμμένα στη χρήση του.
 
Τόσο ο Sebastien Ogier στο Ράλλυ της Σουηδίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, όσο και οι Tanak και Neuville στο Ράλλυ του Μεξικό, αγνόησαν την έκκληση της FIA και προέβησαν σε αντίστοιχη κίνηση, επωφελούμενοι από τον εν λόγω κανονισμό .
Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα είναι πολύ πιθανό να προστεθεί ένας νέος κανονισμός που να λέει πως το πλήρωμα που δέχεται ποινή χρόνου την τελευταία ημέρα του αγώνα, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει βαθμούς στην Power Stage.
 
Μάλιστα τα ίδια μέσα αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος κανονισμός αναμένεται να επιβεβαιωθεί και να εφαρμοστεί στον αγώνα της Κορσικής, ο οποίος είναι προγραμματισμένος σε δύο εβδομάδες από τώρα.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto