Έτσι προειδοποιoύν τους πεζούς τα Tesla (+vids)

4.715 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2019)

Όντας σχεδόν αθόρυβα όταν κινούνται με μικρή ταχύτητα, τα ηλεκτρικά θα υποχρεούνται να προειδοποιούν τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και τους πεζούς όταν βρίσκονται σε κίνηση.


Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με τα οχήματα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ότι έχουν πολύ πιο ήσυχη κύλιση στο οδικό δίκτυο. Τόσο ήσυχη που έχουν ήδη αναφερθεί ότι έχουν προκληθεί ατυχήματα από πεζούς που έπεσαν πάνω σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα επειδή διέσχισαν κάποιον δρόμο χωρίς να κοιτάξουν, βασιζόμενοι μόνο στην ακοή τους.

Για να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, οι νομοθέτες αποφάσισαν να εγκατασταθούν στα ηλεκτρικά οχήματα πομποί ήχων που θα προειδοποιούν αυτούς που βρίσκονται κοντά όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

Αυτό είναι κάτι που έχει ήδη αρχίσει να κάνει η Τesla στα καινούρια της μοντέλα, όπως θα δείτε στα δύο παρακάτω video. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει δύο διαφορετικούς ήχους, έναν για όταν το αυτοκίνητο κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και έναν δεύτερο για όταν αυτό κινείται με την όπισθεν. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Συμβούλιο για την Οδική Ασφάλεια, με αυτόν τον τρόπο θα σημειωθούν 2.400 λιγότεροι τραυματισμοί. Όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά πρέπει να έχουν εγκατεστημένα τέτοια συστήματα από την 1η Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους.

Δείτε τα video.
 

Toyota
moto