Να αυξήσει τις πωλήσεις της Mercedes SL θέλει η γερμανική φίρμα και για αυτό το λόγο σχεδιάζει να προσφέρει στις διεθνείς αγορές ένα νέο μοντέλο.

Φέρνει νέα SL η Mercedes

2.142 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2018)

Να αυξήσει τις πωλήσεις της Mercedes SL θέλει η γερμανική φίρμα και για αυτό το λόγο σχεδιάζει να προσφέρει στις διεθνείς αγορές ένα νέο μοντέλο.

Μέσα στο 2021 αναμένεται να λανσαριστεί μία ολοκαίνουργια Mercedes SL, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να θέλει να ανεβάσει τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου που έχουν υποχωρήσει λόγο της προτίμησης του κοινού σε νεότερα οχήματα όπως η AMG GT Roadster.
 
Πολλές πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει ωστόσο φήμες αναφέρουν πως οι άνθρωποι της Mercedes δεν έχουν αποφασίσει ακόμα εάν η νέα SL θα πρέπει να προσφερθεί αποκλειστικά ως μοντέλο AMG, κάτι το οποίο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες καθώς αναπτύσσεται παράλληλα με την επόμενη γενιά AMG GT που αναμένεται το 2022.
Η επόμενη γενιά της SL όταν θα κάνει την εμφάνισή της θα είναι πιο σπορ από τον προκάτοχό της, ενώ αναμένεται να υιοθετήσει και ένα σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, παρόλο το σπορ χαρακτήρα της, η επερχόμενη SL λέγεται πως θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά και δύο πίσω καθίσματα.
 
Σε ότι αφορά τους κινητήρες αν και οι πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή μέσα  είναι ανεπιβεβαίωτες, το γερμανικό μοντέλο θα παίρνει ισχύ από υβριδικά μηχανικά σύνολα, εκ των οποίων πρόκειται να είναι ένας 3λιτρος με 440 άλογα, αλλά και ένας twin-turbo 4.0-λίτρων V8 που στην πρώτη εκδοχή θα προσφέρει 529 ίππους και στη δεύτερη 620.
 
Τέλος υπάρχουν επίσης φήμες και για μια plug-in υβριδική έκδοση που θα περιλαμβάνει τον τελευταίο κινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που βγάζει 206 άλογα, με τη συνδυασμένη ισχύ να είναι μεγαλύτερη από 810 ίππους και ροπή στρέψης 1000 Nm.  

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto