• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
22 φωτογραφίες »

Οικογενειακό με κάτω από 15 χιλιάρικα: Fiat Tipo Vs Kia Stonic

192.931 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2021)

Ψάχνετε ένα καινούριο οικογενειακό και δεν θέλετε να υπερβείτε το όριο των 15.000 ευρώ που έχετε θέσει; Τότε τα παρακάτω δύο μοντέλα αξίζουν την προσοχή σας, ακόμη και αν θεωρητικά ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Μοντέλα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας αναφορικά με τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές -είτε από την κατηγορία των μικρομεσαίων, είτε από αυτήν των B-SUV- και τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 15 χιλιάρικα, δεν υπάρχουν πολλά. Όμως υπάρχουν, και δύο τέτοια παραδείγματα είναι τα Fiat Tipo και Kia Stonic που επιλέξαμε, αμφότερα από διαφορετική κατηγορία αμαξώματος. Κλασικό οικογενειακό hatchback το Fiat Tipo, B-SUV με ασφάλτινο προσανατολισμό το Kia Stonic. Όσο δε για την τιμή τους, 14.990 ευρώ κοστίζει το ιταλικό hatchback στην αρχική έκδοση με τα 100 άλογα (13.990 € το σεντάν), 14.690 ευρώ κοστίζει το Kia Stonic με τον 1,2 κινητήρα των 84 ίππων.

Tι έχουν από εξοπλισμό; 
Αναφορικά με τον εξοπλισμό των δύο μοντέλων, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ελλείψεις, όμως ας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για αρχικές, βασικές εκδόσεις. Για παράδειγμα, το Tipo έχει συστήματα ασφάλειας (περιοριστής ταχύτητας, Lane Control, Attention Assist, Cruise Control), εφοδιάζεται με ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών, ενώ τις ανάγκες ψυχαγωγίας καλύπτει σύστημα Ραδιοφώνου Uconnect DAB με USB και Bluetooth. Όσον αφορά το Stonic, προσφέρει στην βασική του έκδοση σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill-start Assist), αλλά και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Τέλος, από πλευράς εγγύησης, η Fiat προσφέρει εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με ισχύ 200.000 χλμ., ενώ η Kia καλύπτει το Stonic για 7 έτη/150.000 χλμ.
 

Καλαίσθητο το εσωτερικό του ιταλικού μικρομεσαίου, με αναθεωρημένο επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι, διαθέτει οθόνη αφής στις ακριβότερες εκδόσεις του.

Καλαίσθητο το εσωτερικό του ιταλικού μικρομεσαίου, με αναθεωρημένο επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι, διαθέτει οθόνη αφής στις ακριβότερες εκδόσεις του.


Εσωτερικό: Πιο πλούσιο το Stonic, κυρίαρχο στους χώρους το Tipo
Σχεδιαστικά, το Fiat Tipo είναι καλαίσθητο στο εσωτερικό του, με αναθεωρημένο επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι. Η βασική έκδοση εξοπλισμού περιλαμβάνει το σύστημα infotainment Uconnect με USB και Bluetooth, ενώ στα πιο ακριβά πακέτα City Life και Life προσφέρεται και οθόνη αφής 7 ιντσών. Σε επίπεδο υποβοήθησης διαθέσιμα είναι μεταξύ άλλων τα συστήματα Lane και Cruise Control. Καλή επίσης σε γενικές γραμμές είναι και η εργονομία του μοντέλου.

Φρέσκια και περισσότερο high-tech στη βασική της έκδοση GL Inmotion είναι η καμπίνα του Kia Stonic. Καλές επενδύσεις και πιο ποιοτική αίσθηση χαρίζουν ευχάριστη νότα στα γεροδεμένα υλικά του. Όσον αφορά την ψυχαγωγία των επιβατών, η οθόνη αφής έχει επιφάνεια 8 ιντσών, ενώ και ο στάνταρ εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας έγινε πληρέστερος. Εκτός από μεγαλύτερη οθόνη, το βελτιωμένο σύστημα infotainment προσφέρει τις γνωστές υπηρεσίες Apple CarPlay & Android Auto.

Στο κομμάτι των χώρων, τέλος, ξεκάθαρη είναι η υπεροχή του Tipo, αφού με τα 440 λίτρα χωρητικότητας στο πορτ-μπαγκάζ βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία μικρομεσαία. Από την άλλη, μικρότερος είναι ο χώρος αποσκευών στο Stonic (352 λτ.), όμως ικανός να καλύψει της βασικές οικογενειακές ανάγκες. Όσον αφορά στους επιβάτες, 4 ενήλικες θα φιλοξενηθούν άνετα και στα δύο μοντέλα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »