GP Εμίλια-Ρομάνια: Aνετη νίκη για Verstappen, 1-2 για Red Bull
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Εμίλια-Ρομάνια: Aνετη νίκη για Verstappen, 1-2 για Red Bull

4.259 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2022)

Ο Max Verstappen όχι μόνο πήρε μια εύκολη νίκη στο GP Εμίλια-Ρομάνια αλλά είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Charles Leclerc να χάνει πολύτιμους βαθμούς μετά από ξαφνικό οδηγικό του λάθος στους τελευταίους γύρους.

Θρίαμβος για Red Bull!

Σε ένα πολύ εύκολο απόγευμα εξελίχθηκε ο σημερινός αγώνας για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen, αφού δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και είδε μάλιστα τον μεγάλο του αντίπαλο Charles Leclerc να χάνει πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι για την δεύτερη θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ασχημο ξεκίνημα για την Ferrari

Ο Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε την νίκη του στο χθεσινο sprint race και έστριψε πρώτος στη βροχερή Εμίλια-Ρομάνια, την στιγμή που ο Leclerc τα βρήκε σκούρα στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να πέσει στην τέταρτη θέση πίσω από τον Perez και τον Norris. Τα άσχημα νέα είχαν και συνέχεια για την Ferrari αφού είδε τον Sainz να βγαίνει εκτός μάχης μετά από σύγκρουση που είχε ο Ισπανός με τον Ricciardo.

Έπεσε στην 6η θέση ο Leclerc μετά από τετ α κε

Όταν η πίστα άρχισε να στεγνώσει η Red Bull κάλεσε πρώτο τον Perez για pit stop και ύστερα τον Verstappen, με τον Leclerc να ακολουθεί ένα γύρο αργότερα καταφέρνοντας να βρεθεί μπροστά από τον Μεξικανό, πριν αυτός τον προσπεράσει εκμεταλλευόμενος τα πιο έτοιμα για δράση ελαστικά του. Η Ferrari κάλεσε ξανά τον Leclerc στα pits στον 54ο γύρο αλλά η Red Bull απάντησε αμέσως και κατάφερε να διατηρήσει τα δύο μονοθέσιά της στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Leclerc άρχισε να κυνηγάει τον Perez αλλά έχασε τον έλεγχο, χτύπησε στην μπαριέρα και αναγκάστηκε να μπει στα pits χάνοντας πολύτιμες θέσεις. Ο Μονεγάσκος έπεσε στην ένατη θέση αλλά μέχρι το τέλος του αγώνα κατάφερε να ανεβεί στην έκτη.

Το λάθος του Leclerc επέτρεψε στο Norris να βρεθεί στο βάθρο, ο Russell με Mercedes πραγματοποίησε ένα πολύ σταθερό αγώνα και κατάφερε να φτάσει τέταρτος ενώ μια θέση πίσω του τερμάτισε ο Bottas με Alfa Romeo. O Tsunoda πέρασε τον Vettel στους τελευταίους γύρους για την έβδομη θέση, πίσω από τον Leclerc (6oς), ενώ με τον Γερμανό όγδοο, τις δύο τελευταίες θέσεις κάλυψαν ο Magnussen και ο Stroll. Ασχημος αγώνας για τον Lewis Hamilton που τερμάτισε 13ος παλεύοντας σε ολόκληρο αγώνα χωρίς επιτυχία να προσπεράσει πιο αργούς οδηγούς.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center