• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Έκανες 2 ώρες ταξίδι & πονάς παντού; Όχι δεν γέρασες!

64.488 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/6/2021

Δείτε 5 πράγματα που θα σας εξασφαλίσουν ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια, χωρίς να ταλαιπωρείτε το σώμα σας!

Η πολύωρη οδήγηση απειλεί την μέση, αλλά και τον αυχένα, αν ο οδηγός δεν κάθεται σωστά. Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για σωστή στάση σώματος, ώστε να αποφύγεις τους πόνους  και να έχεις ξεκούραστα ταξίδια. Σε κάθε περίπτωση συχνά διαλλείματα για ξεκούραση και για διατάσεις είναι επιβεβλημένα. Μην κάνεις τον ήρωα με σερί οδήγηση 6 και πλέον ωρών. Αργά η γρήγορα θα το βρεις μπροστά σου ή μάλλον πίσω σου… Στη μέση! 

1. Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του καθίσματος

1. Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του καθίσματος

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


1. Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του καθίσματος
Οι μηροί σου θα πρέπει να είναι όσο παράλληλα γίνεται στο δάπεδο, όσο το ίδιο το κάθισμα επιτρέπει, και όπου είναι δυνατόν προσπάθησε να έχεις τους γοφούς ψηλότερα από τα γόνατα. Θα πρέπει  επίσης να ρυθμίσεις τη στήριξη των μηρών (αν προσφέρει κάτι τέτοιο το κάθισμα) ώστε να εξασφαλίσεις πως η μέγιστη δυνατή επιφάνεια τους είναι σε επαφή με το κάθισμα. Σε καμία περίπτωση οι ώμοι δεν πρέπει να γέρνουν προς τα μπροστά.  Πάντα φυσικά φροντίζεις ώστε πατώντας τέρμα τα πεντάλ τα γόνατα να σχηματίζουν γωνία και να μην είναι εντελώς τεντωμένα.

2. Ο κανόνας των 110ο

2. Ο κανόνας των 110ο


2. Ο κανόνας των 110ο
Φέρε την πλάτη του καθίσματος ώστε να είναι εντελώς κάθετη σε σχέση με το έδρανο του καθίσματος. Μετά όμως ρίξε την λίγο πίσω μέχρι να νιώσεις άνετα, αλλά ταυτόχρονα να διατηρείται μια γωνία 110 μοιρών μεταξύ της μέσης και των μηρών σου. Αυτή η γωνία είναι πιο άνετη για τη μέση. Πιο κάθετη ευνοεί τη σπορ οδήγηση, αλλά συνεχής χρήση θα επιβαρύνει τη μέση του οδηγού και πιθανότατα θα επιφέρει πόνους.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »