Γιατί μας νοιάζει πόσο κοστίζει η αλλαγή μπαταρίας στα ηλεκτρικά;

Γιατί μας νοιάζει πόσο κοστίζει η αλλαγή μπαταρίας στα ηλεκτρικά;

46.010 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά έχουν εγγυήσεις από οκτώ χρόνια και πάνω. Γιατί σε νοιάζει τόσο πολύ το κόστος αλλαγής μπαταρίας στα ηλεκτρικά;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν χωρίσει τους οδηγούς στα δύο. Εκείνους που τα περιμένουν πως και πως, και εκείνους που δεν βλέπουν την ώρα να ξυπνήσουν από τον εφιάλτη και να τα ξεχάσουν τελείως.

Όμως στην πράξη, όταν η μία εταιρεία μετά την άλλη όχι μόνο λανσάρουν τις ηλεκτρικές τους γκάμες με το ένα μοντέλο μετά το άλλο, αλλά ανακοινώνουν και το πότε θα σταματήσουν να παράγουν συμβατικά αυτοκίνητα με μοτέρ εσωτερικής καύσης, το πράγμα αλλάζει.

Γιατί θα πρέπει να δεις τι σου αρέσει και τι όχι. Και οι πρώτες τρεις ερωτήσεις που έχουν οι οδηγοί για τα ηλεκτρικά είναι ενδεικτικές. Πρώτη και καλύτερη, γιατί είναι τόσο ακριβά, και πότε θα φθηνήνουν. Δεύτερη πόση αυτονομία έχουν ανάμεσα σε φορτίσεις. Και τρίτη, πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες να αλλαχθούν όταν πεθάνουν.

Και οι δύο πρώτες, τέλος πάντων, είναι λογικές. Η τρίτη όμως; Γιατί μας ενδιαφέρει πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες; Από τη μία, το πρόβλημα είναι πως οι μπαταρίες είναι ίσως το πιο ακριβό μέρος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ακόμη και αν το κόστος δεν είναι τεράστιο, όσο το ίδιο το αυτοκίνητο στην αγορά τους ως ανταλλακτικό, αν σκεφτείς ότι βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου, και μόνο η σκέψη του βάλε-βγάλε, πόσο μάλλον τα εργατικά, τινάζουν την τιμή στα ύψη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
vw