Το Rally Safari αποτελεί παρελθόν από το καλεντάρι του WRC εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να κάνει την επιστροφή του.

H FIA σκέφτεται να επαναφέρει το Safari

2.068 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2018)

Το Rally Safari αποτελεί παρελθόν από το καλεντάρι του WRC εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να κάνει την επιστροφή του.

Ένας από το σημαντικότερους αγώνες που υπήρχαν στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), ήταν το Safari , το οποίο από το 2002 που σταμάτησε να πραγματοποιείται, ωστόσο η FIA φαίνεται να κάνει σκέψεις επιστροφής του.
 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, κατά την περιοδεία του στην Κένυα και την Ουγκάντα, στο πλαίσιο της δράσης για υποστήριξη της τοπικής οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε τη δέσμευσή του για την αναγέννηση του συγκεκριμένου αγώνα, δηλώνοντας «Το σύγχρονο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πρέπει να επεκτείνει τους ορίζοντές του και θα ήθελα να επιστρέψουμε στην Κένυα για ένα σκληρό και απαιτητικό αγώνα. Ως η δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο, η Αφρική είναι πολύ σημαντική για τη FIA και το Rally Safari είναι στο DNA του αθλήματός μας».
Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο για πολλούς ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού τα χαρακτηριστικά που συγκέντρωναν οι διαδρομές στο αφρικανικό έδαφος λείπουν από το τρέχον καλεντάρι του WRC.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το πρώτο Rally Safari, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1953 , ενώ το 1960 μετονομάστηκε σε Ανατολικό Αφρικανικό Rally Safari και από το 1974 ήταν γνωστό απλώς ως Rally Safari. Μάλιστα μεταξύ των νικητών έχουν υπάρξει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα οδηγών όπως οι Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Carlos Sainz, Tommi Mäkkinen, Colin McRae και Richard Burns.

Hyundai
4green