Η Nissan θα λανσάρει στην Ευρώπη μόνο ηλεκτροκίνητα από το 2023

Η Nissan θα λανσάρει στην Ευρώπη μόνο ηλεκτροκίνητα από το 2023

2.485 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2022)

Μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα λανσάρει στην Ευρώπη η Nissan από το 2023, με την ιαπωνική μάρκα να ανακοινώνει επίσημα το βραχυπρόθεσμο πλάνο που θα ακολουθήσει στην «Γηραιά Ήπειρο».

Στο δρόμο του εξηλεκτρισμού η Nissan

Η Nissan είναι μία από τις λίγες εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία που έχει λάβει την απόφαση να μην επενδύσει στην ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης που πληρούν τα επερχόμενα πρότυπα εκπομπών Euro 7 της Ευρώπης. Ως αποτέλεσμα, από το 2023 η ιαπωνική φίρμα δε θα παρουσιάσει κανένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη που θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντίθετα θα επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων με έξι νέα αυτοκίνητα, που θα αρχίσουν να καταφτάνουν από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

23 νέα ηλεκτροκίνητα έως το 2030

Η Nissan φιλοδοξεί να έχει το 75 τοις εκατό του μείγματος πωλήσεών της στην Ευρώπη από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως το 2026. Ο ευρύτερος στόχος είναι το 100 τοις εκατό των πωλήσεών της να είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ μέχρι τότε θα έχει λανσάρει 23 νέα αυτοκίνητα.

«Στιγμή ορόσημο για τη Nissan»

«Αξιοποιώντας την παγκόσμια παρουσία μας και τις συνεργασίες της Συμμαχίας, αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο για τη Nissan στην Ευρώπη με την άφιξη της πιο ολοκληρωμένης προσφοράς προϊόντων μας μέχρι σήμερα», σχολιάζει ο Guillaume Cartier, πρόεδρος της Nissan Europe» και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε αξιοποιήσει την ανατρεπτική φύση μας και την τεχνογνωσία μας στον ηλεκτρισμό για να προσφέρουμε μια σειρά τεχνολογιών ηλεκτροκίνητων συστημάτων κίνησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας».

Συνέχεια του άρθρου >>>
VW CRAFTER LEASEPRO
test center