2 φωτογραφίες »

Το Project Vector αναπτύχθηκε στο Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Αυτοκινήτου στο Coventry.

Η κινητικότητα του αύριο, σήμερα!

2.083 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

Ένα νέο αυτόνομο όχημα που σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει μια επίσης νέα πλατφόρμα της Jaguar Land Rover παρουσίασε η βρετανική μάρκα. Γνωρίστε το Project Vector.


Όπως φαίνεται και από τις εικόνες το Project Vector είναι ένα πρωτότυπο που δημιούργησε η JLR, το οποίο αν και έχει πάνω του έντονα το φουτουριστικό στοιχείο δεν απέχει πολύ από το να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές διαδρομές, καθώς σύμφωνα με την μάρκα κάτι τέτοιο θα έχει συμβεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.
 
Το Project Vector αναπτύχθηκε στο Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Αυτοκινήτου στο Coventry και βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο που η Jaguar Land Rover αποκαλεί «έτοιμο για αυτονομία». Ωστόσο το concept  που παρουσιάζεται στις αρχικές εικόνες είναι εξοπλισμένο με τιμόνι. Έχει μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα και μέγεθος μπαταρίας που κυμαίνεται από 60kWh έως 90kWh προσφέροντας αυτονομία κίνησης από 250 έως 300 χιλιόμετρα.
 
Όλα τα μέρη της μπαταρίας αλλά και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα κίνησης είναι συσκευασμένα σε ένα επίπεδο πάτωμα, επιτρέποντας έτσι ένα ευρύ φάσμα διατάξεων στο εσωτερικό που θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε ιδιωτική χρήση, δημόσιες συγκοινωνίες ή ακόμη και σε εμπορικές υπηρεσίες. Παράλληλα λέγεται πως η πλατφόρμα θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι και ένα επιπλέον μέτρο. Πάντως ακόμα και αυτό να μη συμβεί οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως μπορεί να μεταφέρει με άνεση έξι ενήλικες επιβάτες.
 
Τέλος η JLR δηλώνει ότι στην αρχική φάση των δοκιμών, τα οχήματα του Project Vector θα οδηγηθούν από έναν άνθρωπο και όχι αυτόνομα, διότι αυτό θα τους επιτρέψει να κινηθούν σε κανονική κυκλοφορία χωρίς αλλαγές στη νομοθεσία ή την υποδομή. Έτσι θα επιτευχθεί η πιο γρήγορη εξέλιξή του!

Hyundai
OPEL