Nissan Qashqai Vs Ford Kuga
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Qashqai Vs Ford Kuga

Μικρομεσαία crossover: Nissan Qashqai vs Ford Kuga

23.600 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την κατηγορία των μικρομεσαίων crossover να συνεχίζει με φρενήρεις ρυθμούς να καταγράφει αύξηση στους πίνακες των πωλήσεων, δεν μένει περιθώριο σε κανέναν από τους κατασκευαστές να στέκεται απλός θεατής. Το Nissan Qashqai παραμένει ο απόλυτος βασιλιάς στις πωλήσεις με το επόμενο mainstream μοντέλο να είναι το πολύ ικανό Ford Kuga. Τα συγκρίνουμε στις diesel εκδόσεις τους με κινητήρες 1,5 λίτρων.

Το εσωτερικό του Nissan Qashqai στην ανανέωση του, είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς.

Το εσωτερικό του Nissan Qashqai στην ανανέωση του, είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση: Επιβλητικό το Qashqai, πιο δυναμικό το Kuga
Το Qashqai διακρίνεται για τις έντονες ακμές του αμαξώματός του που συνδυάζονται αρμονικά με τις καμπύλες του επιφάνειες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και επιβλητικό προφίλ στην ανανεωμένη του μορφή. Το Kuga ωστόσο είναι πιο δυναμικό αισθητικά, με στοιχεία που προέρχονται από το μεγαλύτερο SUV της εταιρείας, το Εdge.  

Κινητήρες: Yπεροχή Kuga σε επιδόσεις, κατανάλωση από το Qashqai
Οι δύο πετρελαιοκινητήρες των μοντέλων έχουν την ίδια χωρητικότητα (1,5 λτ.) με εκείνον του Kuga να αποδίδει 10 ίππους παραπάνω (120 έναντι 110 ίππων του Qashqai). Και οι δύο είναι πολύ ικανοί και πολιτισμένοι σε λειτουργία, με το Kuga να προσφέρει ελαφρώς καλύτερες τιμές επιδόσεων παρά το μεγαλύτερο βάρος του (1.595 κιλά έναντι 1.365 του Qashqai). Αυτό ωστόσο έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην κατανάλωση αφού το Qashqai «καίει» σε πραγματικές συνθήκες 1,4 λτ. λιγότερο. 

Οδική συμπεριφορά: Ξεχωρίζει το Kuga
Οδηγικά, το Qashqai είναι αισθητά πιο άνετο σε σχέση με το Kuga μέσω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησής του, θυσιάζοντας ωστόσο την ευχαρίστηση στην οδήγηση. Στην πράξη σε σχέση με το Kuga δείχνει το βάρος του, παρουσιάζοντας πιο πλαδαρή αίσθηση στο δρόμο , είναι όμως ιδιαίτερα ασφαλές σε όλες τις συνθήκες. Το Ford Kuga έχει πιο σφιχτά ρυθμισμένη ανάρτηση με αποτέλεσμα να «χάνει» σε άνεση αλλά να διακρίνεται σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και αίσθησης. Το Kuga παρουσιάζει πολύ θετικό πάτημα και μεταδίδει καλύτερη αίσθηση, γεμίζοντας τον οδηγό του και παρακινώντας τον να κινηθεί σβέλτα παρά το crossover της «κατασκευής».

Εσωτερικό: Aναβάθμιση για το Qashqai, καλύτερο όμως το Kuga
Το εσωτερικό του ανανεωμένου Nissan Qashqai του χαρίζει έναν πιο σύγχρονο αισθητικά διάκοσμο με καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πιο high tech στοιχεία, όμως το Kuga κερδίζει την «κόντρα» στην εικόνα του εσωτερικού, προβάλλοντας έναν πιο όμορφο συνολικά διάκοσμο με πιο σπορτίφ αέρα. Ποιοτικά και πάλι το Kuga εμφανίζει καλύτερη συναρμολόγηση και φινίρισμα, με τα υλικά κατασκευής πάντως να είναι πολύ καλά και στα δύο μοντέλα. Οι χώροι ικανοποιούν σε κάθε περίπτωση, ωστόσο αν και μεγαλύτερο το Kuga, το Qashqai υπερτερεί στις σημαντικότερες μετρήσεις, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι παραπλήσιας χωρητικότητας με 438 λίτρα στο Kuga και 430 στο Qashqai.

Συμπέρασμα
Δύσκολη η μάχη στην συγκεκριμένη κατηγορία μιας και η λογική λέει Qashqai και το συναίσθημα Kuga. Στην κατηγορία αυτή όμως η λογική έχει μεγαλύτερη βαρύτητα κάτι που φαίνεται και σε επίπεδο πωλήσεων. Πάντως θετικό είναι πως ένα οδηγοκεντρικό crossover βρίσκεται στην 2η θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw