Το πιο προσιτό υβριδικό όχημα της ελληνικής αγοράς τόνισε τον αστικό του χαρακτήρα, αφού πέρα από ευέλικτο και πρακτικό, έγινε πολύ οικονομικό και πιο φιλικό για το περιβάλλον. Το Fiat Panda Hybrid εί
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πιο προσιτό υβριδικό όχημα της ελληνικής αγοράς τόνισε τον αστικό του χαρακτήρα, αφού πέρα από ευέλικτο και πρακτικό, έγινε πολύ οικονομικό και πιο φιλικό για το περιβάλλον. Το Fiat Panda Hybrid είναι εδώ από...;

Fiat 500 & Panda Hybrid

2.666.592 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το 2020 σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Fiat που αριθμεί ήδη 120 χρόνια ζωής. Με την παρουσίαση των νέων εκδόσεων των Fiat 500 και Panda ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της μάρκας που συνεχίζεται μετέπειτα με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Fiat 500e.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όσον αφορά στις hybrid εκδόσεις των ιταλικών μίνι, για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα 500 και Panda προσφέρονται με το νέο Mild Hybrid σύστημα που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly χωρητικότητας 1.000 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Το σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. με 92 Nm ροπής, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1,2 λτ. με 69 ίππους που αντικαθιστά προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες). Στην αυξημένη ροπή και την ελαστικότητα στις χαμηλές ταχύτητες, προστίθεται το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου με το ιταλικό στρατόπεδο να υπόσχεται 4 λτ./100 χλμ. και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων (89 γρ./χλμ.) που του επιτρέπουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο και απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Όσον αφορά στη μετάδοση έχει επιλεγεί ένα νέο σύστημα με βάση το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο C514, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το μηχανικό σύνολο εδρεύει πλέον 45 χλστ. πιο κοντά στο έδαφος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους.



Παράλληλα το νέο σύνολο υπόσχεται καλύτερα επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και με περιορισμένους κραδασμούς ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop&Start. Παράλληλα, οι χρήστες επωφελούνται από το γεγονός ότι το κινητήριο σύνολο υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, στοιχείο που ανάλογα με τη χώρα χρήσης προσφέρει προνόμια όσον αφορά στο κόστος χρήσης και τη δυνατότητα ελευθερίας κίνησης στο κέντρο των πόλεων.

Η ειδική σειρά με την οποία λανσάρονται τα δύο μοντέλα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από το τοποθετημένο στο πίσω μέρος λογότυπο "Hybrid", αλλά και το χαρακτηριστικό λογότυπο "H" στις μεσαίες κολόνες. Επιπλέον, ο «πράσινος» χαρακτήρας των δύο μοντέλων τονίζεται και στο εσωτερικό, εκεί που οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από "SEAQUAL YARN" ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

test center
citroen