Στο Παρίσι έγινε το ντεμπούτο της νέας, 2ης, γενιάς του Hyundai i20, το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να αποκτήσει και station wagon έκδοση.

Το Intrado concept της περασμένης έκθεσης της Γενεύης, υποδηλώνει πως οι Κορεάτες σκέφτονται μια crossover παραλλαγή του Hyundai i20.

Στη νέα 3θυρη εκδοχή του, η Hyundai αποφάσισε να προσδώσει στο μοντέλο της ένα κανονικό coupe «χαρακτήρα».

Hyundai i20 και wagon

7.008 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2014

Η 2η γενιά του Hyundai i20 λανσαρίστηκε σε 5θυρο hatchback αμάξωμα, ενώ αναμένεται και σε 3θυρη σπορ παραλλαγή, την i20 Coupe, αλλά και σε «καυτή», την i20 N. Φαίνεται, όμως, πως θα υπάρξει και wagon εκδοχή.

 
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού τμήματος της Hyundai, ο κος Thomas Buerkle, είπε πως το νέο i20, εκτός από hatchback και coupe έκδοση, θα μπορούσε να αποκτήσει και μια περισσότερη οικογενειακή εκδοχή, η οποία θα μπορούσε να είναι είτε ένα κλασικό station wagon μοντέλο, είτε μια μίξη ανάμεσα σε wagon και shooting brake αμάξωμα.

Ο κος Buerkle αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο λανσαρίσματος και crossover παραλλαγής του Hyundai i20, αν και το Intrado concept της περασμένης έκθεσης της Γενεύης, υποδηλώνει πως οι Κορεάτες το σκέφτονται. Τέλος, υπενθυμίζουμε, πως το i20 θα αποκτήσει από του χρόνου και «καυτή» έκδοση «Ν», με το Hyundai i20 N των 250 ίππων, να αποτελεί κάτι σαν την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού i20 WRC.