• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε σήμερα στο κέντρο δοκιμών του Νούνιτον της Αγγλίας, ένα πρωτότυπο Range Rover Sport το οποίο διαθέτει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Level 4.

Jaguar Land Rover & αυτόνομη οδήγηση

2.471 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2017

Η Jaguar Land Rover επιδεικνύει ένα πρωτότυπο Range Rover Sport το οποίο διαθέτει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Level 4, ενώ στοχεύει στο απόλυτο Level 5, αλλά με οχήματα που θα κινούνται λες και τα οδηγεί άνθρωπος και όχι ρομπότ.

 
Η Jaguar Land Rover παρουσίασε σήμερα στο κέντρο δοκιμών του Νούνιτον της Αγγλίας, ένα πρωτότυπο Range Rover Sport το οποίο διαθέτει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Level 4. Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να οδηγείται από μόνο του, αλλά ένας άνθρωπος είναι πίσω από το τιμόνι, επιβλέποντας τη διαδικασία.
   
Το βρετανικό SUV λέγεται πως τα καταφέρνει στις πλατείες και στις διασταυρώσεις, ενώ φυσικά σταματάει και στα φανάρια από μόνο του. Η Jaguar Land Rover έχει ήδη επιδείξει τεχνολογίες Level 2 και Level 3, με τον απώτερο στόχο να είναι το Level 5, όταν δηλαδή ένα όχημα κινείται δίχως καν να υπάρχει άνθρωπος στο εσωτερικό του.
 
Η εταιρεία δουλεύει σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και εκτός δρόμου. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες το σύστημα βλέπει μέχρι και 5 μέτρα μπροστά και αλλάζει τις επιλογές στο Terrain Response, ώστε το αυτοκίνητο να έχει πάντα την καλύτερη πρόσφυση, αλλά και να ξεπερνά τα εμπόδια. Γενικά, η JLR θέλει να φτιάξει αυτόνομα οχήματα που θα κινούνται λες και τα οδηγεί άνθρωπος και όχι ρομπότ.