• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτό είναι το μέλλον της Toyota

2.591 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/2/2020

Ματιές στο μέλλον της Toyota: Το AutoΤρίτη παρακολούθησε το ΚΕΝSHIKI Toyota Forum 2020 στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας και ρίχνει φως στο μεσοπρόθεσμο πλάνο και στο εξηλεκτρισμένο μέλλον του ιαπωνικού κολοσσού.

Hyundai: εκπτώσεις και εγγύηση για απεριόριστα χλμ.
Yokohama: BluEarth-GT AE51 Για εξαιρετική πρόσφυση, υψηλή αντοχή & χαμηλή αντίσταση κύλισης!

Στην ιαπωνική γλώσσα ως «ΚΕΝSHIKI» ορίζεται η διορατικότητα ή η δημιουργία γνώσης. Στο εξειδικευμένο ΚΕΝSHIKI Forum 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας, η Toyota κατάφερε να σημαίνει και τα δύο μιας και ματιές στα επιχειρησιακά πλάνα του ιαπωνικού κολοσσού για το πρώτο μισό της νέας δεκαετίας ρίξαμε, αλλά και τον τρόπο επίτευξής τους, κατανοήσαμε.

Τα τελευταία 5 χρόνια η σημαντικότερη αλλαγή στην Toyota ήταν η αύξηση των υβριδικών πωλήσεων. Πλέον, πάνω από το 50% των πωλήσεων της Toyota αφορά υβριδικά οχήματα. Στην Ευρώπη ειδικότερα το ποσοστό είναι 63%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη Lexus είναι πιο συντριπτικό με 96% των πωλήσεων να αφορά υβριδικά μοντέλα. Πάνω από 20 χρόνια, η Τοyota καλλιεργεί το όραμα του εξηλεκτρισμού και με σταθερή προσήλωση στο πλάνο της φαίνεται από τις πωλήσεις πως δικαιώνεται. Το 2015 Toyota και Lexus πούλησαν στην Ευρώπη  875.000 μονάδες καταφέρνοντας 4,6% μερίδιο αγοράς. Το 2019 οι πωλήσεις έφτασαν τα 1.089.000 οχήματα και το μερίδιο αγοράς στο 5,3%. Το 75% των οχημάτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη κατασκευάστηκαν και στην Ευρώπη.

Με βάση την υβριδική διαφοροποίηση, αλλά και τη νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) το πλάνο προβλέπει για το 2025 πωλήσεις 1.400.000 οχημάτων και μερίδιο αγοράς 6,5%. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρώπη η Toyota θα λανσάρει πάνω από 40 νέα ή επικαιροποιημένα εξηλεκτρισμένα και plug-in οχήματα, καθώς και τουλάχιστον 10 νέα οχήματα μηδενικών ρύπων. Σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2025 στόχος είναι η πώληση 5,5 εκατ. εξηλεκτρισμένων οχημάτων, ενώ για το 2030 ο στόχος αφορά 1.000.000 πωλήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων.  Για να γίνουν όλα αυτά η Toyota υπόσχεται ακόμη καλύτερα, αλλά και εντελώς νέα οχήματα και μαζί τρόπους μετακίνησης. Γεύση για τα νέα οχήματα πήραμε στη μεγάλη αίθουσα, που η Toyota είχε μετατρέψει σε μια κρυστάλλινη σφαίρα διόρασης του μέλλοντός της. Ανθρωποι της Toyota, της Toyota Gazoo Racing, της Lexus και της Kinto ήταν παρόντες και φρόντισαν να μας δώσουν τα πρώτα στοιχεία για τα νέα και μελλοντικά τους μοντέλα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)