«Καθαρίζει» από άνθρακα τα εργοστάσιά της η Mazda
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Καθαρίζει» από άνθρακα τα εργοστάσιά της η Mazda

1.695 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2022)

Μηδενικές εκπομπές άνθρακα θα έχουν όλα τα εργοστάσια της Mazda σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2035, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε επίσημα η ιαπωνική μάρκα.

Σε τρεις τομείς θα επικεντρωθεί η μάρκα

Η Mazda ανακοίνωσε τη δέσμευση της ότι όλα τα εργοστάσιά της, σε όλο τον κόσμο, θα επιτύχουν ουδέτερες εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2035, υποστηρίζοντας το στόχο της για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα έως το 2050. Για να επιτευχθεί η ουδετερότητα άνθρακα έως το 2035, η ιαπωνική μάρκα θα εστιάσει σε τρεις τομείς, στη συντήρηση ενέργειας, στη μεταστροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην εισαγωγή καυσίμων με ουδέτερο άνθρακα για εσωτερικές μετακινήσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοικονόμηση ενέργειας στην κατασκευή οχημάτων

Ο πρώτος τομέας εστιάζει στις προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη διαδικασία κατασκευής των οχημάτων, όπου εκπέμπονται μεγάλες ποσότητες CO2. Αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν  τη μείωση θερμικής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης πολυμεριστικής βαφής -χαμηλής θερμοκρασίας, καθώς και τη βελτίωση της απόδοσης μετατροπής ενέργειας μέσω της βελτιστοποίησης της τεχνολογίας επεξεργασίας.

Μεταστροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σχετικά με τον δεύτερο τομέα, δηλαδή τη μεταστροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Mazda αναγνωρίζει τη σημασία, όχι μόνο της επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα, αλλά και τη συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στα σημεία όπου εδρεύουν τα εργοστάσιά της.  Επιπλέον, η ιαπωνική μάρκα θα συμμετάσχει, προληπτικά, στις προσπάθειες της Υποεπιτροπής Προώθησης Ηλεκτρικής Ενέργειας Ουδέτερου άνθρακα στην περιοχή Chugoku, η οποία στοχεύει να επεκτείνει την προσφορά και τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ουδέτερου άνθρακα σε όλη την περιοχή. Η Mazda εξετάζει και διάφορες μορφές απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, όπως η παραγωγή ενέργειας χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών άνθρακα στα εργοστάσιά της, καθώς και η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από προμηθευτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto