Κάπως έτσι κατέληξε το Cherokee όταν οι hackers βαρέθηκαν να παίζουν μαζί του.

Κάπως έτσι κατέληξε το Cherokee όταν οι hackers βαρέθηκαν να παίζουν μαζί του.

Κενό ασφάλειας στο Cherokee

3.368 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2015)

Hackers πήραν τον έλεγχο ενός Cherokee και το έριξαν στο χαντάκι!

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που έγινε St. Louis των ΗΠΑ όταν δύο hackers παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας της Jeep και πήραν στον έλεγχό τους ένα Cherokee. Αφού «έπαιξαν» αρκετή ώρα με το τηλεκατευθυνόμενο SUV στο τέλος αποφάσισαν να το στείλουν σε ένα χαντάκι! 
Πως έγινε όμως αυτό; Οι προγραμματιστές βρήκαν ένα κενό ασφαλείας του συστήματος infotainment UConnect και μέσω αυτού ανέλαβαν το τρολάρισμα στην Jeep και τον συντάκτης του γνωστού τεχνολογικού περιοδικού «Wired». Αρχικά άρχισαν να βγάζουν κρύο αέρα στη μέγιστη ροή από τους αεραγωγούς του Cherokee και στη συνέχεια ρύθμισαν το ραδιόφωνο στη διαπασών, παρά τις προσπάθειες του συντάκτη να αλλάξει σταθμό ανεπιτυχώς. Έπειτα ενεργοποίησαν τους υαλοκαθαριστήρες και για αποκορύφωμα εμφάνισαν εικόνα τους στην οθόνη της κονσόλας και μετά απενεργοποίησαν τα φρένα του, αναγκάζοντας τον οδηγό να το ρίξει σε ένα χαντάκι.
Βέβαια όλο αυτό ήταν ένα πείραμα που γινόταν εν γνώσει όλων και είχε σκοπό να αναδείξει πως για ένα έμπειρο «εισβολέα» είναι παιχνιδάκι να αποκτήσει τον ασύρματο έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω του διαδικτύου. Πάντως σίγουρα θα υπάρχει όρος στην ασφάλεια αυτοκινήτου που να σε καλύπτει από τέτοιου είδους επίθεση.
Η απάντηση της Jeep σε αυτό είναι πως στην τελευταία αναβάθμιση του συστήματος έκλεισε το κενό ασφαλείας στο λογισμικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

citroen
test center