• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

O 1.000άρης VVT-I κινητήρας του Toyota Aygo παρουσιάζει «ζωντάνια» και χαμηλή κατανάλωση βενζίνης.

Κινητήρες: Σβέλτο & οικονομικό το Aygo

164.033 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/8/2020

Με κύριο σκοπό την χαμηλή κατανάλωση αφού προορίζονται κυρίως για αστικές μετακινήσεις, τα τρία μοντέλα εφοδιάζονται με μικρούς ατμοσφαιρικούς τρικύλινδρους κινητήρες 1,0 λίτρου.

O κινητήρας του Toyota Aygo είναι ισχυρός με απόδοση 72 ίππους και διακρίνεται για τη ζωντάνια που χαρίζει στο μίνι μοντέλο ενώ παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από στάση και πιο χαμηλή κατανάλωση, ωστόσο λόγω της αραιής κλιμάκωσης του κιβωτίου 5 σχέσεων που το εφοδιάζει, μένει πίσω στη δοκιμασία των ρεπρίζ.

Το Mitsubishi Space Star αποδίδει 71 ίππους και διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία, ενώ αποδίδει καλύτερα στις υψηλές στροφές αφού η ροπή του είναι περισσότερο αισθητή εκεί. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 5 σχέσεων με αραιή κλιμάκωση, γεγονός που του δίνει ένα προβάδισμα στην επίτευξη μεγαλύτερης τελικής ταχύτητας, ενώ γενικότερα ικανοποιεί στις αστικές του υποχρεώσεις και την κατανάλωση που παρουσιάζει.

Αντίστοιχα, ο 1.000άρης κινητήρας του Kia Picanto με τους 67 ίππους είναι και αυτός πολύ ζωντανός από χαμηλά και κινεί άνετα το ελαφρύ του αμάξωμα, παρουσιάζοντας τις καλύτερες ενδιάμεσες επιταχύνσεις μέσω της πιο σφιχτής κλιμάκωσης του 5τάχυτου κιβωτίου του. Αυτό ωστόσο επηρεάζει ελαφρώς την κατανάλωση που παρουσιάζεται αυξημένη σε σχέση με τις τιμές των άλλων δύο.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)