Ξανά πρωταθλητής ο Οgier, η Toyota τον τίτλο στους Κατασκευαστές
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξανά πρωταθλητής ο Οgier, η Toyota τον τίτλο στους Κατασκευαστές

2.502 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2021)

Ο Ogier κατέκτησε το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του με τη νίκη του στη Monza, ενώ η Toyota πήρε τον τίτλο στους Κατασκευαστές.

To όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του πανηγυρίζει o Sebastien Ogier μετά την κρίσιμη νίκη που πήρε στην Ιταλία. Ο Οgier πήρε στην Ιταλία την πέμπτη του νίκη φέτος, 7,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του στην Toyota Εlfyn Evans, έπειτα από μια κολοσσιαία μάχη που κράτησε τρεις μέρες. Η πρωτοπορία άλλαξε χέρια έξι φορές ανάμεσα στους δύο οδηγούς, στην προσπάθεια του να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παραλίγο καταστροφή για τον Ogier 

Ο Ogier βρέθηκε μια ανάσα από την καταστροφή όταν έστριψε άσχημα και προκάλεσε ζημιά στο Yaris. Ευτυχώς για τον Γάλλο, η ζημιά ήταν μικρής έκτασης και έχασε μόνο 7,1 δευτερόλεπτα. Το επαγγελματικό του πέρασμα στο Power Stage, τον έφερε στην δεύτερη θέση, κλειδώνοντας την 54η νίκη του στο WRC.

1-2 και πρωτάθλημα για την Τοyota

H πρώτη νίκη του Ogier και η δεύτερη του Evans έδωσε επίσης το πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην Toyota, την πρώτη χρονιά του Latvala ως αρχηγός της ομάδας.

Πιο πίσω οι οδηγοί της Hyundai

Την τρίτη θέση πήρε ο Dani Sordo, τέταρτος κατετάγη ο Neuville, μια θέση που τον έφερε τρίτο στο πρωτάθλημα των Οδηγών, ενώ πέμπτος ήταν ο Solberg στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο πρωτάθλημα του WRC.

Eποχή Ogier τέλος; 

Επιστρέφοντας στον οκτώ φορές πρωταθλητή Sebastian Ogier, του χρόνου θα τρέξει με την Toyota μόνο σε ορισμένους αγώνες, χωρίς μάλιστα τον συνοδηγό του Julien Ingrassia που φεύγει από το πλευρό του μετά από 16 χρόνια.

Yβριδική η επόμενη μέρα

Το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 20-23 Ιανουαρίου στο Monte Carlo με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν υβριδικά μοτέρ για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC.

Δείτε την κατάταξη του αγώνα και τις τελικές βαθμολογίες Οδηγών και Κατασκευαστών: 

Ο Σ.Τσογκανής σχολιάζει: Η ιστορία συνεχίζεται!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN