2 φωτογραφίες »

Η εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του i20 συνεχίζεται.

Ξανά στο Ring το Hyundai i20 Ν (+vid)

2.047 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2020)

Ένα νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας το «καυτό» Hyundai i20 N να συνεχίζει τις απαιτητικές δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.


Η εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του i20 συνεχίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται από το νέο βίντεο το οποίο μπορείτε να δείτε, με το μοντέλο να συνεχίζει τις δοκιμές στο Ring. Μάλιστα φαίνεται πως το «καυτό» hatch, σε σχέση με παρελθοντικά βίντεο, φορά πιο ελαφρύ καμουφλάζ, το οποίο ωστόσο παραμένει, εμποδίζοντάς μας να δούμε κάτι παραπάνω από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.
 
Φυσικά οι αλλαγές σε σχέση με το συμβατικό i20 είναι ορατές, καθώς το i20 N έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, επιπλέον αεροδυναμικά εξαρτήματα, αλλά και ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης. Όλα τα παραπάνω ανεβάζουν την σπορ αισθητική του μοντέλου, η οποία συνεχίζει να «λάμπει» ακόμα και με καμουφλάζ κολλημένο στο αμάξωμα.
 
Οι πληροφορίες γύρω από το i20 Ν παραμένουν μυστήριο, ωστόσο το νέο μοντέλο δε θα είναι απλώς μια συμπληρωματική ισχυρή έκδοση του i20 με το οποίο έχουμε εξοικειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αντ` αυτού, θα είναι η εμβληματική έκδοση του καινούργιου i20 και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για το επερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας στο πρωτάθλημα WRC.
 
Μηχανικά το «καυτό» Hyundai i20 Ν είναι πιθανό να διαθέτει έναν τούρμπο κινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων χωρητικότητας 1,6 λίτρων που θα καταστήσει την ισχύ του κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με το DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Το νέο Hyundai i20 Ν υπολογίζεται πως θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2020, ενώ η μάρκα έχει υποσχεθεί πως θα δώσει στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες πολύ σύντομα.
 

Toyota
moto