5 φωτογραφίες »

Lotus Emira GT4: Μία Emira αλλά μόνο για πίστες

77.138 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2021)

Την αγωνιστική έκδοση της Emira παρουσίασε η Lotus, τραβώντας πάνω της τα βλέμματα με τη νέα Lotus Emira GT4!

Πριν από λίγο διάστημα η Lotus επέστρεψε στις παρουσιάσεις νέων μοντέλων μέσω της Emira, όμως πλέον το βρετανικό supercar απέκτησε και αγωνιστική έκδοση χάρη στην Lotus Emira GT4.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Αργότερα το επίσημο ντεμπούτο
Από τεχνικής άποψη, η Lotus Emira GT4 που βλέπουμε εδώ είναι ένα πρωτότυπο που αναπτύχθηκε με το RML Group. Η Lotus υπόσχεται να παρουσιάσει... σωστά το μοντέλο μέσω κάποιου event που θα γίνει στην πίστα του Hethel, ωστόσο σε ότι αφορά το μοντέλο το πιθανότερο σενάριο είναι να μην διαφέρει από αυτό που βλέπουμε στις εικόνες.
 
Ελαφρύτερη και αναβαθμισμένη σε φρένα και ανάρτηση  
Σε πρώτη φάση οι πληροφορίες δεν είναι πολλές, ωστόσο υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία. Η αγωνιστική έκδοση της Emira είναι αρκετά ελαφρύτερη από το τυπικό μοντέλο με βάρος 1.260 κιλά. Η απώλεια βάρους έρχεται μέσω της αφαίρεσης διαφόρων χαρακτηριστικών άνεσης του οδικού μοντέλου, χωρίς να διευκρινίζονται ποια είναι αυτά. Η αγωνιστική εκδοχή έχει λάβει, έξτρα αεροδυναμικά αξεσουάρ, όπως η αερτομή στο πίσω μέρος, διαφορετικό ρεζερβουάρ καυσίμου, διαθέτει αναβαθμισμένα συστήματα ανάρτησης και πέδησης, ενώ πατάει σε 18άρες αγωνιστικές ζάντες συνδυασμένες με ελαστικά Pirelli GT4.
 
Δεν αλλάζει μοτέρ
Στο κομμάτι του κινητήρα δεν φαίνεται να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή. Ως εκ τούτου ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της Toyota V6 3,5 λίτρων, απόδοσης 400 ίππων είναι αυτός που δίνει ισχύ στην Emira GT4 και συνδυάζεται αποκλειστικά με εξατάχυτο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι.
 
Άγνωστη ακόμα η τιμή
Σε αυτό το σημείο δεν γίνεται λόγος για κόστος ή συγκεκριμένους στόχους παραγωγής. Η Lotus λέει ότι θα κατασκευάσει περιορισμένο αριθμό Emira GT4 για την αγωνιστική περίοδο του 2022, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον αυτοκίνητα το 2023 για να καλύψει τη ζήτηση.

Ελαφρύτερη και αναβαθμισμένη!
Την αγωνιστική έκδοση της Emira παρουσίασε η Lotus, τραβώντας πάνω της τα βλέμματα με τη νέα Lotus Emira GT4!
Πως σου φαίνεται;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto