Οικονομία στην κατανάλωση

To Ford Fiesta διαθέτει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης για την πρώτη πενταετία, ανάμεσα στα best seller μικρά μοντέλα της αγοράς με 377 ευρώ.

Το Opel Corsa διαθέτει τα μεγαλύτερα διαστήματα χιλιομέτρων ανάμεσα στα service του, τα οποία φτάνουν τα 30.000 χλμ..

Συμπέρασμα

94.987 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2019)

To Ford Fiesta έχει το φθηνότερο service με διαφορά
Όπως βλέπουμε από τους πίνακες με τα κόστη των service από τα best seller μικρά μοντέλα της αγοράς, αυτό με τη φθηνότερη συντήρηση στην 5ετία είναι το Ford Fiesta, με συνολικό κόστος 377 ευρώ, όντας με μεγάλη διαφορά το πιο οικονομικό μοντέλο σε αυτόν τον τομέα.

Το Fiesta εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ο EcoBoost κινητήρας χρειάζεται αλλαγή λιπαντικών ανά 30.000 χλμ. συνεπώς μέσα στην πενταετία θα χρειαστεί 2 φορές αλλαγή λαδιών, γεγονός που μειώνει το κόστος.

Αρκετά οικονομική αποδεικνύεται και η συντήρηση του Hyundai i20 με 507 ευρώ. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν κόστος πάνω από 700 ευρώ, το οποίο φτάνει μέχρι τα 1.014.  

Ηyundai i20 με τα πιο φθηνά ανταλλακτικά
Στο θέμα μας υπολογίσαμε και το κόστος ανταλλακτικών, λαμβάνοντας υπΆ όψιν αυτά που είναι πιο πιθανό να αλλαχθούν μέσα στην 5ετία. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως μέρη όπως η μπαταρία και ο δίσκος του συμπλέκτη θα χρειαστούν αλλαγή. Εξάλλου ίσως σε κάποιες από τις περιπτώσεις που χρειαστεί αλλαγή να καλύπτεστε από την εγγύηση.

Με αυτά τα δεδομένα το πιο οικονομικό μοντέλο αποδεικνύεται το Hyundai i20, του οποίου το κόστος αλλαγής των ανταλλακτικών ανέρχεται στα 635 ευρώ. 

Opel Corsa με τα πιο αραιά διαστήματα service 
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και τα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων service. Γιατί αν κάποιος κάνει 25.000 χλμ. το χρόνο και ο κατασκευαστής ορίζει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης ανά 15.000 χλμ., τότε το συνολικό κόστος σίγουρα θα ανέβει αρκετά.

Τα μοντέλα που έχουν το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα στα είναι το Opel Corsa με 30.000 χλμ. και έπειτα τα Peugeot 208 και Citroen C3 με 25.000 το καθένα έκαστος, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα πως το συνολικό τους κόστος είναι άνω του μέσου όρου.

Οι τιμές των service αφορούν τα επίσημα ποσά που λάβαμε από τις κεντρικές αντιπροσωπείες των εταιρειών και αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις στις παραπάνω τιμές ανάμεσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «τρέχουν» προωθητικά προγράμματα από τις εταιρείες που μπορεί να προσφέρουν μειωμένες τιμές και προσφορές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
MOPAR WINTER CHECK UP
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel