Οι V6 turbo κινητήρες των μονοθέσιων από το 2017 φαίνεται ότι θα αποδίδουν 1.000 και πλέον ίππους.

Με 1.000+ ίππους τα μονοθέσια της F1 από το 2017

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/1/2015

Από το 2017 φαίνεται ότι τα μονοθέσια της F1 θα αποδίδουν 1.000 ίππους, προκειμένου το άθλημα να γίνει πιο συναρπαστικό.

 
Στο F1 Strategy Group που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν εισηγήσεις να ενισχυθεί η ισχύς των μονοθέσιων από το 2017, προκειμένου οι V6 turbo κινητήρες που θα φέρουν τα νέα μονοθέσια να αποδίδουν 1.000 και πλέον ίππους.

Μάλιστα, οι μηχανικοί της
F1 θεωρούν ότι η αναβάθμιση αυτή μπορεί να γίνει απλά με μια αύξηση στο ρυθμό ροής καυσίμου σε συνδυασμό με αύξηση του ορίου περιστροφής και φυσικά αύξηση στο όριο των 100 κιλών καυσίμου ανά αγώνα. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις και στον ήχο των μονοθέσιων.

Αν αυτή η εισήγηση γίνει πραγματικότητα, θα χρειαστεί, όπως τονίζουν άνθρωποι του αθλήματος, περισσότερη προσπάθεια και εκπαίδευση από πλευράς των οδηγών, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και πιο συναρπαστικές στιγμές στις πίστες της F1. Αυτό βέβαια που δεν θα πρέπει να διακινδυνευτεί με τίποτα είναι η ασφάλεια των πιλότων ή των θεατών.

Τέλος, όπως κατ επανάληψη έχει ζητήσει ο επικεφαλής της F1, Bernie Ecclestone, το 2017 τα μονοθέσια πιθανότατα θα έχουν πιο επιθετική όψη, με περισσότερη κάθετη δύναμη και μεγαλύτερους τροχούς, καθώς έτσι οι πιλότοι θα μπορούν να πιέσουν τα οχήματά τους περισσότερο στις στροφές.