• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Opel Corsa GSi θα βασιστεί πάνω στο τωρινής γενιάς μοντέλο με τις απαραίτητες φυσικά αναβαθμίσεις.

Στα μηχανικά μέρη, η Opel ισχυρίζεται ότι το Corsa GSi θα επωφεληθεί από το σασί του OPC.

Mε 1.400άρι turbo το Οpel Corsa GSi

Διαβάστηκε από 5619 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/5/2018
 

Mε ανακοίνωση της η Opel επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το Corsa GSi να εξοπλίζεται με 1.400άρι turbo μοτέρ βενζίνης. Πόσα άλογα θα έχει;

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Opel παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες του Corsa GSi, κάνοντας το μικρό της αυτοκίνητο το δεύτερο μοντέλο μετά το Insignia που λαμβάνει μια τέτοια έκδοση. Ωστόσο, η μάρκα μέλος του PSA Group δεν είχε αποκαλύψει τίποτα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Αυτό πλέον αλλάζει, καθώς η Opel ανακοίνωσε ότι θα το εξοπλίσει με έναν 1.400άρη turbo κινητήρα με την απόδοση του να φτάνει τα 150 άλογα και τα 220 Nm ροπής σε συνδυασμό με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που θα του επιτρέπει να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,9 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική τα 207 χλμ./ώρα.

Κατά τη ρύθμιση του κινητήρα, που αποδίδει ειδική ισχύ πάνω από 100 hp/litre, οι μηχανικοί βελτιστοποίησαν την απόκριση με σκοπό την υψηλή οδηγική απόλαυση σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με εξατάχυτο κιβώτιο πυκνής κλιμάκωσης εντυπωσιάζει με την εξαιρετική ροπή του στη δεύτερη και τρίτη σχέση και με ένα σταθερό εύρος μέγιστης ροπής μεταξύ 3.000 και 4.500 rpm που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σπορ οδήγηση.
 
Όσον αφορά στην εμφάνιση, το Opel Corsa GSi θα βασιστεί πάνω στο τωρινής γενιάς μοντέλο με τις απαραίτητες φυσικά αναβαθμίσεις. Αυτές περιλαμβάνουν πιο δυναμικό πρόβολο με μεγαλύτερους εισαγωγείς αέρα, ανανεωμένη γρίλια και πιο μυώδες καπό που έχει και αυτός τον δικό του αεραγωγό. Στην συνέχεια, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν ανθρακονημάτινοι καθρέπτες, πλαϊνές ποδιές ενώ στο πίσω μέρος, το μάτι δεν γίνεται να μην πέσει πάνω στην μεγάλη αεροτομή που βρίσκεται στην οροφή και στην χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης. Τέλος, θα υπάρχει επιλογή για 18άρες ζάντες αλουμινίου.
 
Εικόνες από τον εσωτερικό του διάκοσμο δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί, ωστόσο η Opel υπόσχεται ότι θα υπάρχουν προαιρετικά καθίσματα Recaro, σπορ τιμόνι, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και πεντάλ από αλουμίνιο.

Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται αυτό το καλοκαίρι.

Tags: OPEL CORSA, GSi