Peugeot 3008: Premium και ικανό

230.489 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2019)
Peugeot 3008: Premium και ικανό
4 Φωτογραφίες »

Το Peugeot 3008 έχει σαφείς premium διαθέσεις και αποτελεί μια απόλυτα ολοκληρωμένη επιλογή για τους «ψαγμένους» αγοραστές.

Η απόσταση των 219 χλστ. από το έδαφος αντιστοιχεί περισσότερο σε βαρβάτο όχημα εκτός δρόμου παρά σε 4Χ2 οικογενειακό SUV.
4 Φωτογραφίες »

Η απόσταση των 219 χλστ. από το έδαφος αντιστοιχεί περισσότερο σε βαρβάτο όχημα εκτός δρόμου παρά σε 4Χ2 οικογενειακό SUV.


Δεν… «μάσησε» πουθενά το Peugeot 3008 με τον 1,5 diesel κινητήρα των 130 ίππων που είχαμε στη διάθεσή μας για το Mega Test των οικογενειακών SUV. Πίσω από τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και τον premium χαρακτήρα, το 3008 κρύβει ένα αγριμάκι, που βασίζεται στην κορυφαία απόσταση από το έδαφος (219 χλστ.), το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control (με προγράμματα για άσφαλτο, χώμα, χιόνι, λάσπη) και κατάλληλα ελαστικά για να κάνει πολλά περισσότερα από ότι θα χρειαστεί το 99,9% των αγοραστών του. Εύσημα αξίζει ο οικονομικός και πρόθυμος πετρελαιοκινητήρας των 130 ίππων, όσο και το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο EAT8, που ξεχωρίζει για την ομαλότητα και την αμεσότητά του.

Κομψός δυναμισμός
Κακά τα ψέματα όμως. Το Peugeot 3008 το μεγαλύτερο μέρος των χιλιομέτρων του θα τα καλύψει στην άσφαλτο, όπου έχει τον τρόπο να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την ευχαρίστηση. Η σφιχτή ανάρτηση, το άμεσο και ακριβές τιμόνι και τα εξαιρετικά φρένα δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς και με σπορτίφ αίσθηση κοντά σε αυτή ενός σπορτίφ  χατσμπακ. Υπάρχει ένα τίμημα σε άνεση, ειδικά σε έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες, αλλά σε γενικές γραμμές το 3008 δικαιολογεί τον premium προσανατολισμό του. Αυτός γίνεται έκδηλος και στην ευρύχωρη καμπίνα με τη μοντέρνα σχεδίαση, τα high-tech χαρακτηριστικά, τα ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά και τον μεγάλο χώρο αποσκευών (520 λτ.). Σε επίπεδα premium είναι και οι τιμές του βέβαια, αλλά το Peugeot 3008 είναι μια μοντέρνα και καθόλα πλήρης πρόταση στην κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Σελίδα 1Mega Test: 10 οικογενειακά SUV σε άσφαλτο & χώμα
Σελίδα 2Nissan Qashqai: Βest seller με αιτία
Σελίδα 3Peugeot 3008: Premium και ικανό
Σελίδα 4VW Tiguan: Mε αέρα σχεδόν GTI
Σελίδα 5Dacia Duster: Duster the master
Σελίδα 6Skoda Karoq: Ολοκληρωμένο
Σελίδα 7Ford Kuga: Θέλει το βουνό, δε φοβάται το χώμα
Σελίδα 8Hyundai Tucson: Ανετο με όρια εκτός δρόμου
Σελίδα 9Kia Sportage: Μπορεί εκτός, προτιμά άσφαλτο
Σελίδα 10Opel Grandland X: Ανετο & πρακτικό
Σελίδα 11Citroen C5 Aircross: Όλα ίσιωμα
Σελίδα 12Και όμως τα καταφέρνουν
Σελίδα 13ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Toyota
test center