Opel Grandland X: Ανετο & πρακτικό

230.576 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2019)
Opel Grandland X: Ανετο & πρακτικό
4 Φωτογραφίες »

Το Opel Grandland X είναι μια από τις προτάσεις που εστιάζουν κυρίως σε αυτά που ζητά ο αγοραστής της κατηγορίας: ¶νεση και πρακτικότητα.

Δεν ήταν και το πιο άνετο για αυτό περιβάλλον, αλλά τελικά κατάφερε να περάσει όλες τις δοκιμασίες διατηρώντας τον οδηγό του ατσαλάκωτο.
4 Φωτογραφίες »

Δεν ήταν και το πιο άνετο για αυτό περιβάλλον, αλλά τελικά κατάφερε να περάσει όλες τις δοκιμασίες διατηρώντας τον οδηγό του ατσαλάκωτο.


Παρά τη συγγένειά του με το Peugeot 3008, το Grandland X έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και φυσικά την σφραγίδα της Οpel σε θέματα ποιότητας, άνεσης και πρακτικότητας. Η ευκολία οδήγησης σε συνδυασμό με τη μαλακή-απορροφητική ανάρτηση και το ελαφρύ τιμόνι, καθιστούν το Grandland X έναν σύντροφο στην καθημερινότητα. Μαζί φυσικά η πρακτική και ευρύχωρη καμπίνα, αλλά και ο μεγάλος χώρος αποσκευών (514 λτ.) Η μαλακή ανάρτηση στην άσφαλτο ευνοεί την κλίση, κυρίως όμως προσφέρει υψηλή άνεση. Ο δε 1,2 τurbo, εύρυθμος και εύρωστος βενζινοκινητήρας προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις σε συνδυασμό με λογική κατανάλωση και χαμηλό θόρυβο.

Τα κατάφερε
Τα ασφάλτινα κυρίως χαρακτηριστικά του Grandland X, που είχαμε στο Mega Test, δεν εμπόδισαν το οικογενειακό SUV της Opel να περάσει χωρίς ιδιαίτερα ζόρια τις κακοτοπιές, τις λάσπες και τις κροκάλες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Να σημειώσουμε πως το μοντέλο της δοκιμής είχε εντελώς ασφάλτινα ελαστικά και δεν είχε το προσφερόμενο ως έξτρα, εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Ιntelligrip. Eίχε όμως την απαιτούμενη απόσταση από το έδαφος και καλές γωνίες αναρρίχησης, στοιχεία που το βοήθησαν να τα βγάλει πέρα. Το βενζινοκίνητο Opel Grandland X με 8άρι αυτόματο κιβώτιο είναι διαθέσιμο από την έκδοση X-Plore και τιμή 27.500 ευρώ.

Σελίδα 1Mega Test: 10 οικογενειακά SUV σε άσφαλτο & χώμα
Σελίδα 2Nissan Qashqai: Βest seller με αιτία
Σελίδα 3Peugeot 3008: Premium και ικανό
Σελίδα 4VW Tiguan: Mε αέρα σχεδόν GTI
Σελίδα 5Dacia Duster: Duster the master
Σελίδα 6Skoda Karoq: Ολοκληρωμένο
Σελίδα 7Ford Kuga: Θέλει το βουνό, δε φοβάται το χώμα
Σελίδα 8Hyundai Tucson: Ανετο με όρια εκτός δρόμου
Σελίδα 9Kia Sportage: Μπορεί εκτός, προτιμά άσφαλτο
Σελίδα 10Opel Grandland X: Ανετο & πρακτικό
Σελίδα 11Citroen C5 Aircross: Όλα ίσιωμα
Σελίδα 12Και όμως τα καταφέρνουν
Σελίδα 13ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Toyota
Audi