• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

MEGA TEST: Με 15 ηλεκτρικά σε πόλη & αυτοκινητόδρομο

62.437 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2021)

Η ηλεκτροκίνηση βροντοφωνάζει πως η νέα ηλεκτρική τάξη πραγμάτων αλλάζει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την αυτοκίνηση που ξέραμε. Σε αυτό το MEGA TEST δοκιμάζουμε τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά μοντέλα, που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά.

FORD: Το SUV που σου γλιτώνει 1.873€ τον χρόνο σε καύσιμα

CITROEN: Νέο C3 Aircross, το πιο ξεχωριστό SUV

VOLKSWAGEN: T-Cross το trendy SUV πόλης

FORD: Αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E. Οδηγήστε την!

Ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά ούτε και δέκα. Δεκαπέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα δοκιµάσαµε ταυτόχρονα για να ρίξουµε φως στο χαρακτήρα, στην οδηγική συµπεριφορά, αλλά κυρίως σ στην πραγµατική αυτονοµία που είναι και το πρώτο ζητούµενο για τον αγοραστή σήµερα. Δεν είναι και πολλά χρόνια πίσω που το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν κάτι σαν επιστηµονική φαντασία για ένα µέσο αγοραστή. Όµως οι αυστηροί κανονισµοί για τις εκποµπές ρύπων και τα τεράστια πρόστιµα που περιµένουν τους κατασκευαστές σε περίπτωση µη συµµόρφωσης, έφεραν σιγά-σιγά την ηλεκτροκίνηση σε πρώτο πλάνο. Είτε µας αρέσει, είτε όχι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα µπαίνουν για τα καλά στη ζωή µας. Από τα ελάχιστα µοντέλα και πανάκριβα µεγάλα µοντέλα-πρωτοπόρους, όπως το Audi e-tron και η Mercedes EQC, φτάσαµε στο 2020 να δούµε ακόµα και µικρά ή µίνι µοντέλα, όπως το νέο Peugeot 208, η το Skoda Citigo iV να προσφέρουν αµιγώς ηλεκτρική έκδοση. Και οι προτάσεις πληθαίνουν, µε τις πωλήσεις ηλεκτρικών σε όλο τον κόσµο να αυξάνονται ραγδαία. Μέχρι και η ελληνική αγορά γέµισε από ηλεκτρικές προτάσεις. Ο κόσµος αρχίζει να το ψάχνει το θέµα «ηλεκτρικό». Αυτό που τον καίει είναι κυρίως η αυτονοµία, γιατί όπως σε όλες τις περιπτώσεις άλλα λένε οι κατασκευαστές και άλλα ισχύουν στην πραγµατικότητα. Το Auto Τρίτη δε θα µπορούσε να µην ακολουθήσει το ρεύµα της εποχής και να µην κάνει ένα πραγµατικά µεγάλο τεστ ηλεκτρικών.

Με επίκεντρο το φορτιστή της ΒLINK στο OAKA


Επίκεντρο της επιχείρησης «Ηλεκτρικά» έγινε το Ολυµπιακό Στάδιο και συγκεκριµένα ο ταχυφορτιστής της BLINK, η οποία αναπτύσσει ένα δυναµικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων αποτελώντας σηµείο αναφοράς για την Ελλάδα και όχι µόνο!

Επίκεντρο της επιχείρησης «Ηλεκτρικά» έγινε το Ολυµπιακό Στάδιο και συγκεκριµένα ο ταχυφορτιστής της BLINK, η οποία αναπτύσσει ένα δυναµικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων αποτελώντας σηµείο αναφοράς για την Ελλάδα και όχι µόνο!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συγκεντρώσαµε όσα ηλεκτρικά µοντέλα ήταν διαθέσιµα για το MEGA TEST. 15 µοντέλα (ολογράφως δεκαπέντε) τέθηκαν στη διάθεσή µας για να τα ξεψαχνίσουµε και κυρίως για να δούµε τι γίνεται µε τις αυτονοµίες τους. Επίκεντρο της επιχείρησης «Ηλεκτρικά» έγινε το Ολυµπιακό Στάδιο και συγκεκριµένα ο ταχυφορτιστής της BLINK, η οποία αναπτύσσει ένα δυναµικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων αποτελώντας σηµείο αναφοράς για την Ελλάδα και όχι µόνο! Κακά τα ψέµµατα. Τα «σπίτι» των ηλεκτρικών είναι η πόλη και αυτό γιατί µε τα συνεχή φρεναρίσµατα και τα άσε του γκαζιού διευρύνουν την αυτονοµία τους. Ή αν προτιµάτε γιατί η ενέργεια που θα πήγαινε χαµένη σε ένα συµβατικό όχηµα, στα ηλεκτρικά προσφέρει πίσω χιλιόµετρα αυτονοµίας µε τη µορφή ηλεκτρικής ενέργειας. Τι γίνεται όµως αν χρειαστεί ένα ταξίδι; Πως συµπεριφέρονται τα ηλεκτρικά που εκ κατασκευής είναι βαριά λόγω της µεγάλης τους µπαταρίας; Έτσι σχεδιάσαµε διάφορες διαδροµές µέσα στην πόλη, ενώ όλα οδηγήθηκαν και αξιολογήθηκαν και σε συνθήκες ανοιχτού δρόµου. Και τι καλύτερο από την Αττική οδό από αεροδρόµιο προς Ελευσίνα και τούµπαλιν. Τα συµπεράσµατα για κάθε µοντέλο, αλλά και για την αυτονοµία του, θα τα δείτε στη δοκιµή του καθενός. Σας βάλαµε στην πρίζα; Τι λέτε;