Kia e-Niro & e-Soul Long Range 204 PS: Πρωταθλητές αυτονομίας

96.457 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2021)
Kia e-Niro & e-Soul Long Range 204 PS: Πρωταθλητές αυτονομίας
7 Φωτογραφίες »

Kia e-Niro και Kia e-Soul αποτελούν δύο µοντέλα που ικανοποιούν τις οικογενειακές ανάγκες µε διαφορετικούς τρόπους, αλλά έχουν κοινό χαρακτηριστικό την κορυφαία αυτονοµία τους.
Δύο εκπροσώπους είχε η Kia στον «Γύρο Ηλεκτρικών» µας, το µικροµεσαίο SUV της e-Niro και το πολυχρηστικό/B-SUV e-Soul. Δύο µοντέλα που πραγµατικά ξεχνάς να τα φορτίσεις, καθώς έχουν πραγµατική αυτονοµία άνω των 400 χλµ..

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Niro προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ σε συνδυασμό με τις μπαταρίες των 64 kWh διαθέτει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες.
7 Φωτογραφίες »

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Niro προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ σε συνδυασμό με τις μπαταρίες των 64 kWh διαθέτει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες.

 
Τα δύο µοντέλα της Kia e-Soul εφοδιάζονται µε ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων µε 395 Nm ροπής και µπαταρίες χωρητικότητας 64 kWh, το ίδιο σύνολο που συναντήσαµε και στο Hyundai Kona. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά διαµορφώνουν ένα εξαιρετικό σύνολο όσον αφορά τις επιδόσεις και την αυτονοµία, δύο µεγέθη που επηρεάζονται αντιστρόφως ανάλογα, σε συνάρτηση µε το οδηγικό mode που θα επιλέξετε, Sport ή Eco+. Με το Eco+ µάλιστα η αυτονοµία πλησιάζει τα 440 χλµ. σε µεικτές συνθήκες οδήγησης.

Ικανό οικογενειακό SUV µε δυναµικά χαρακτηριστικά
Το e-Niro είναι ένα ξεχωριστό αισθητικά αυτοκίνητο της µικροµεσαίας SUV κατηγορίας µε µήκος στα 4.375 χλστ. και αρκετά ευρύχωρη καµπίνα για ολόκληρη οικογένεια. Είναι όµορφο και χορταστικό στο µάτι, η ποιότητα της κατασκευής του ικανοποιεί πλήρως τα στάνταρ της κατηγορίας, ενώ στο δρόµο είναι ευχάριστο επιδεικνύοντας πολύ στιβαρό πάτηµα και καλά επίπεδα άνεσης µέσω της ανάρτησής του.

Ξεχωριστό και εναλλακτικό
Το e-Soul αποτελεί ένα ξεχωριστό σε όλα του crossover µε έντονη προσωπικότητα και πολλά στοιχεία από πολυχρηστικά µοντέλα. Το αµάξωµα των 4.159 χλστ. διαθέτει µια χαρακτηριστική τετραγωνισµένη λογική, σήµα κατατεθέν του µοντέλου, µε τη διαφορετικότητα να είναι στοιχείο και του εσωτερικού διακόσµου. Τέλος, θα χωρέσει άνετα 5 ενήλικους µε το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 315 λτ..

Σελίδα 1Mega Test: Με 15 ηλεκτρικά σε πόλη & αυτοκινητόδρομο
Σελίδα 2Audi e-tron 55: Ηλεκτρίζει σε όλα του
Σελίδα 3Citroen e-C4 C-Cross: Διαφέρει & ξεχωρίζει και ως ηλεκτρικό
Σελίδα 4DS 3 Crossback E-Tense: H Avant garde των ηλεκτρικών B-SUV
Σελίδα 5Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range 292 PS: Mε το δεξί…
Σελίδα 6Honda e Advance 154 PS: Ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις
Σελίδα 7Hyundai Kona Electric 204 PS: Ο χιλιοµετροφάγος
Σελίδα 8Kia e-Niro & e-Soul Long Range 204 PS: Πρωταθλητές αυτονομίας
Σελίδα 9Lexus UX 300e 204 PS: Ξεχωρίζει µε τη µοναδικότητά του
Σελίδα 10Mercedes EQA 250: Ξέρει να ξεχωρίζει
Σελίδα 11Nissan LEAF e+: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών στην Ελλάδα
Σελίδα 12Opel Mokka-e 136 PS: Φωνάζει µοντέρνο από µακριά
Σελίδα 13Peugeot e-208: Ο αθόρυβος λέων
Σελίδα 14Skoda Enyaq iV 60 180 PS: Level up
Σελίδα 15VW ID.3: To Golf του 21ου αιώνα
OPEL NEA MONTELA
test center