Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range 292 PS: Mε το δεξί…

96.460 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2021)
Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range 292 PS: Mε το δεξί…
4 Φωτογραφίες »

Στην πρώτη της επίσηµη εµφάνιση στην Ελλάδα, η εντυπωσιακή σε κάθε σηµείο Mustang Mach-E µας έδειξε τις δυνατότητές της στο γύρο των ηλεκτρικών. Πως τα πήγε;
 
H Ford κάνει ένα από τα σηµαντικότερα βήµατα της ιστορίας της µε την πρώτη της αµιγώς ηλεκτρική πρόταση η οποία φέρει τα λογότυπα της Mustang. Η Mach-E είναι εντυπωσιακή σε εµφάνιση και υλοποίηση, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην θρυλική µάρκα. Αρχικά κερδίζει τις εντυπώσεις µε την όµορφη και επιβλητική σιλουέτα της µε το αµάξωµα των 4,7 µ. να εκφράζει δυναµισµό, crossover χαρακτήρα και κουπέ αισθητική στο πίσω µέρος της, ενώ τα νέα στοιχεία (είσοδος µε το πάτηµα ενός µπουτόν ή µέσω κινητού) συναντούν τα µοναδικά στοιχεία µιας Mustang (µακρύ εµπρός καπό, αισθητική πίσω φώτων).

H Μustang Mach-E είναι σφιχτή και άνετη όσο πρέπει οδηγικά, ώστε να σε κερδίσει με τον οδηγικό της χαρακτήρα προσφέροντας απολαυστική αίσθηση και συμπεριφορά.
4 Φωτογραφίες »

H Μustang Mach-E είναι σφιχτή και άνετη όσο πρέπει οδηγικά, ώστε να σε κερδίσει με τον οδηγικό της χαρακτήρα προσφέροντας απολαυστική αίσθηση και συμπεριφορά.


High-Tech εικόνα, premium χαρακτήρας
Εντυπωσιακή είναι και η εικόνα στο εσωτερικό της Mach-E µε κυρίαρχα χαρακτηριστικά τις δύο οθόνες στο ταµπλό. Ο ένας σε ρόλο πίνακα οργάνων δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες µε ευανάγνωστο τρόπο και η πιο σύνθετη αλλά πλήρης οθόνη των 15,5 ιντσών του infotainment SYNC νέας γενιάς, συµπληρώνει µε τον καλύτερο τρόπο τον high-tech χαρακτήρα της. Η εικόνα, ο διάκοσµος και η ποιότητα των υλικών είναι premium, ενώ οι χώροι είναι πολύ καλοί για τις µεταφορικές ανάγκες µιας οικογένειας, διαθέτοντας χώρο αποσκευών 483 λίτρων (σ.σ. τα 81 βρίσκονται στο εµπρός καπό).

Κορυφαία πραγµατική αυτονοµία και επιδόσεις
Η Mustang Mach-E προσφέρεται µε 4 επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της µπαταρίας της σε δικίνητες και 4κίνητες εκδόσεις. Εµείς στη διάρκεια του γύρου είχαµε στη διάθεσή µας την πισωκίνητη έκδοση στην έκδοση Extender Range που εφοδιάζεται µε ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 294 ίππων και µπαταρία 98,7 kWh (εκ των οποίων χρησιµοποιούνται 88 kW). Ανεξάρτητα µε τα προγράµµατα επιλογής οδήγησης (σ.σ. το πιο «επιθετικό» είναι το Untamed και παράγει και ήχο), οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές µε 6,1 δλ. για τα 0-100 χλµ./ώρα παρά το βάρος των 2.085 κιλών, ενώ ακόµα πιο εντυπωσιακή είναι η αίσθηση στα συνεχή πατήµατα του γκαζιού. Η Mach-E σε αυτή την έκδοση προσφέρει αυτονοµία έως 550 πραγµατικών χιλιοµέτρων ξεχωρίζοντας στον τοµέα, ενώ για την φόρτισή της από το 10 εώς το 80% της χωρητικότητάς της, αρκούν 45 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Σελίδα 1Mega Test: Με 15 ηλεκτρικά σε πόλη & αυτοκινητόδρομο
Σελίδα 2Audi e-tron 55: Ηλεκτρίζει σε όλα του
Σελίδα 3Citroen e-C4 C-Cross: Διαφέρει & ξεχωρίζει και ως ηλεκτρικό
Σελίδα 4DS 3 Crossback E-Tense: H Avant garde των ηλεκτρικών B-SUV
Σελίδα 5Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range 292 PS: Mε το δεξί…
Σελίδα 6Honda e Advance 154 PS: Ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις
Σελίδα 7Hyundai Kona Electric 204 PS: Ο χιλιοµετροφάγος
Σελίδα 8Kia e-Niro & e-Soul Long Range 204 PS: Πρωταθλητές αυτονομίας
Σελίδα 9Lexus UX 300e 204 PS: Ξεχωρίζει µε τη µοναδικότητά του
Σελίδα 10Mercedes EQA 250: Ξέρει να ξεχωρίζει
Σελίδα 11Nissan LEAF e+: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών στην Ελλάδα
Σελίδα 12Opel Mokka-e 136 PS: Φωνάζει µοντέρνο από µακριά
Σελίδα 13Peugeot e-208: Ο αθόρυβος λέων
Σελίδα 14Skoda Enyaq iV 60 180 PS: Level up
Σελίδα 15VW ID.3: To Golf του 21ου αιώνα
Toyota
test center