H Μercedes AMG A 45 S.

H CLA 45 S.

Ο ισχυρότερος 4κύλινδρος 2,0 λίτρων στον κόσμο.

Μercedes: Πολυεργαλείο ο 2λιτρος των 421 PS

3.166 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2019)

Ο ισχυρότερος 2λιτρος τετρακύλινδρος στην αγορά θα βρεθεί στο μέλλον κάτω από το καπό και άλλων μοντέλων της Mercedes με την ίδια ή κάποια άλλη μορφή. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


H πιο συνηθισμένη τακτική των εταιρειών είναι να προσφέρουν την τελευταίας γενιάς τεχνολογία που έχουν αναπτύξει στα πιο ακριβά μοντέλα τους και σιγά σιγά αυτή να κάνει την εμφάνισή της στις πιο προσιτές επιλογές της γκάμας. Αν και το παραπάνω γεγονός είναι ο κανόνας, δεν λείπουν εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που θέλει να κάνει η Mercedes με τον Μ139 κινητήρα, τον ισχυρότερο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο της αυτοκίνησης στα 2,0 λίτρα, που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο μηχανοστάσιο της Mercedes-AMG A 45 S και της CLA 45 S.

To αφεντικό της ΑΜG, κ. Tobias Moers, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δήλωσε πως το μοτέρ αυτό θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα, πιο ψηλά στην γκάμα της γερμανικής φίρμας λέγοντας: «O λόγος που είναι τόσο ισχυρός είναι ότι θα τον χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες μορφές». Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο πως το μοτέρ μπορεί να μπει στο μηχανοστάσιο και των πισωκίνητων Mercedes, σαν την C 45, ωστόσο δεν φαίνεται πως θα δούμε σύντομα το μοτέρ αυτό κάτω από το καπό της, τουλάχιστον όχι μόνο του….

Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ο Μ139 να κληθεί,  σε συνδυασμό με κάποιον ηλεκτροκινητήρα, να αντικαταστήσει τα 6κύλινδρα μηχανικά σύνολα των ΑΜG 43 και 53 εκδόσεων. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, το πανίσχυρο 2λιτρο αυτό μοτέρ αν συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να δώσει την δυνατότητα στην Mercedes να προσφέρει ΑΜG μοντέλα με κινητήρες μικρότερου κυβισμού, πράγμα που θα τα κάνει πιο προσιτά σε θέμα τελών και το κυριότερο, θα παράγουν πολύ λιγότερες εκπομπές αερίων ρύπων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ που θέλει να έχει η Mercedes και για τα πρόστιμα που τυχόν θα αποφύγει…

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center