Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της η FIA έκανε λόγο ότι η απόφαση αυτή έγινε σε συμφωνία με τις ομάδες και την πλειοψηφία των οδηγών, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της η FIA έκανε λόγο ότι η απόφαση αυτή έγινε σε συμφωνία με τις ομάδες και την πλειοψηφία των οδηγών, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μercedes και Red Bull αντιτίθενται στο Halo

3.347 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2017)

O Niki Lauda και ο Ηelmut Μarko από την Red Bull δεν φαίνεται να συμφωνούν με την FIA στην απόφαση που πήρε για υιοθέτηση του Halo από το 2018. Διαβάστε τι προτείνουν.

Yψηλόβαθμα στελέχη των Mercedes και Red Bull τέθηκαν σε δηλώσεις τους απέναντι από την απόφαση της FIA να υιοθετήσει την προστασία Halo στα μονοθέσια από την επόμενη χρονιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της η FIA έκανε λόγο ότι η απόφαση αυτή έγινε σε συμφωνία με τις ομάδες και την πλειοψηφία των οδηγών, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διαρροές λένε ότι από τις δέκα ομάδες μόνο η Ferrari τέθηκε υπέρ του Halo ενώ και η πλειοψηφία των οδηγών παρά το γεγονός ότι συμφωνούν με την επιπρόσθετη ασφάλεια, δεν φαίνεται να πείθονται λόγω κυρίως της εμφάνισης του.
 
O μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, κ. Niki Lauda δήλωσε σχετικά: «Είναι εντελώς λάθος, η ασφάλεια πρέπει να αυξηθεί αλλά η αισθητική είναι απαράδεκτη. Το Ηalo χαλάει το DNA ενός μονοθεσίου F1. H ασφάλεια ήδη είναι σε υψηλά επίπεδα και το ρίσκο για τους οδηγούς είναι πολύ μικρό.»
Ο Lauda αμφισβήτησε και τη χρονική στιγμή που φαίνεται να λαμβάνει χώρα αυτή η προσθήκη του Halo. Tα ακριβή του λόγια ήταν: « Έχουμε αυτά τα γρήγορα αυτοκίνητα, ελκύουμε το κοινό και τώρα καταστρέφουμε αυτό που έχουμε κάνει με αυτήν την απόφαση. Θα υπάρχει σίγουρα κάποια άλλη λύση από το Halo, καλύτερα να συνεχίσουμε να ψάχνουμε για άλλες λύσεις γιατί δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε και να προχωρήσουμε σε κάτι που μετά θα μετανιώσουμε»

Από την Red Bull δηλώσεις έκανε ο Helmut Marko σημειώνοντας ότι « Η απόφαση είναι ενάντια στο DNA της F1. Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες ενώ αν κάποιος οδηγός τραυματιστεί ή το μονοθέσιο πάρει φωτιά δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για την διάσωση του.»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN