• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Oι οδηγοί των Ι.Χ. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των υπηρεσιών θα συνεχιστούν.

Μπήκες λεωφορειολωρίδα, το πλήρωσες!

1.648 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/2/2020

Απίστευτα ποσοστά αύξησης σημείωσαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις αυτοκινήτων που κινούνταν σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων, όπως και οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες που έφτασαν στους ιδιοκτήτες οχημάτων. Δείτε τη σύγκριση ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2019 και του 2020.


Η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της Τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.) για τις αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς αλλά και χρήματα στα ταμεία του κράτους από τις κλήσεις που φτάνουν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, οι οποίοι έχουν παραβεί το νόμο.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ενημέρωσή της η Ελληνική Αστυνομία: Τον Ιανουάριο του 2020, έναντι του Ιανουαρίου του 2019 αυξήθηκαν σε ποσοστό 1.324% οι βεβαιωθείσες παραβάσεις σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 1.046 παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, με τον μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 377 παραβάσεις,
 
Παράλληλα, αυξήθηκαν σε ποσοστό 317% οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του Ο.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις, έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019, με τον μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.
 
Μάλιστα οι οδηγοί των Ι.Χ. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των υπηρεσιών θα συνεχιστούν.