H συνολική ισχύς φτάνει τώρα τα 609 άλογα.

H παραγωγή θα περιοριστεί στα 155 αυτοκίνητα.

Στον τομέα των επιδόσεων, το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Nέα Aston Martin Rapide E

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2019)

Η Rapide E λέει αντίο στον V12 κινητήρα και υιοθετεί ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο 609 ίππων και 950 Νm ροπής. Γνωρίστε την.

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης αποφάσισε να μπει και η Aston Martin παρουσιάζοντας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τη νέα Rapide E, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπει στις γραμμές παραγωγής της.

Το σχήμα του αυτοκινήτου είναι γνώριμο στους φίλους της μάρκας αφού πρόκειται ουσιαστικά για την ηλεκτρική έκδοση του 4θυρου Rapide. Φυσικά η ισχύς δεν πηγάζει πλέον από τον εκκωφαντικό V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων αλλά από δύο ηλεκτρικά μοτέρ εγκατεστημένα στον πίσω άξονα. Στην θέση που υπήρχε ο κινητήρας βρίσκεται τώρα μια μπαταρία 800V «τυλιγμένη» από ανθρακόνημα και Kevlar. H συνολική ισχύς φτάνει τώρα τα 609 άλογα και τα 950 Νm ροπής και συνεπώς η Rapide E γίνεται η πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου.  Στον τομέα των επιδόσεων, το αυτοκίνητο μπορεί  να επιταχύνει από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 249 χλμ./ώρα.
 
Η Rapide E ωστόσο επωφελείται και με μια σειρά από αναβαθμίσεις σε σχέση με έκδοση με τον θερμικό κινητήρα. Στην καμπίνα ο παραδοσιακός πίνακας οργάνων έχει εγκατασταθεί από μια ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών ενώ το σχήμα του έχει γίνει πιο αεροδυναμικό χάρη στην προσθήκη ενός νέου διαχύτη στο πίσω μέρος. Ακόμα, η μάρκα έδωσε στο μοντέλο καινούριους τροχούς που βελτιώνουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 155 αυτοκίνητα. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center