Αυτή είναι η νέα γενιά της E-Class σε όλο της το μεγαλείο.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτή είναι η νέα γενιά της E-Class σε όλο της το μεγαλείο.

Νέα Mercedes E-Class

8.811 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2016)

Δείτε τις πρώτες εικόνες αλλά και τις πληροφορίες για τη νέα γενιά E-Class, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της

Μπορεί το επίσημο ντεμπούτο της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς της Mercedes-Benz E-Class να έχει προγραμματιστεί για την έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις 11 Ιανουαρίου, οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες όμως είναι πλέον γεγονός. 
Το πολυτελές γερμανικό σεντάν θα βασίζεται όπως είναι γνωστό στη νέα πλατφόρμα την οποία η Mercedes-Benz ονομάζει MRA (65 χλστ. μακρύτερο μεταξόνιο από το μοντέλο που αντικαθιστά, φτάνοντας τα 2.939 χλστ.) και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Την κανονική και αυτή με μακρύ μεταξόνιο.
Όσον αφορά το αμάξωμα της E-Class αυτό θα το δούμε εκτός από τη σεντάν εκδοχή του και σε station wagon, cabrio και coupe. Απόρροια του μεγαλύτερου μεταξονίου είναι και το αυξημένο μήκος του αμαξώματος κατά 43 χλστ. στα 4.923 χλστ. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι εξαιρετικά χαμηλός στα Cd 0,23. Τιμή που θα επιτρέπει στην E-Class ακόμη χαμηλότερες καταναλώσεις στον αυτοκινητόδρομο καθώς και χαμηλότερη στάθμη αεροδυναμικού θορύβου. Η αισθητική της, προφανώς και δανείζεται πολλά στοιχεία τόσο από τη μικρότερη C-Class όσο και από τη μεγαλύτερη S-Class.Εκτός από την αεροδυναμική όμως, στην βελτιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου της E-Class σημαντικό ρόλο παίζει και η μείωση του βάρους. Σύμφωνα με τους Γερμανούς μηχανικούς, το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από τον προκάτοχό του από 75-150 κιλά, αναλόγως έκδοσης. 
Περνώντας στο πολυτελές εσωτερικό, η Mercedes υπόσχεται ακόμη πιο καλή ηχομόνωση, ενώ έχει τοποθετήσει δύο ψηφιακές οθόνες, έγχρωμες φυσικά, η μία για τον πίνακα οργάνων και η άλλη για το σύστημα πολυμέσων, μεγέθους 12,3″. Αυτό αφορά την κορυφαία έκδοση, καθώς οι υπόλοιπες θα έχουν αναλογικό πίνακα οργάνων με μικρή ψηφιακή οθόνη για τον υπολογιστή ταξιδιού, ενώ στην κεντρική κονσόλα θα υπάρχει μία επίσης μικρότερη οθόνη στις 8,4 ίντσες. Φυσικά ο χώρος για τους επιβάτες θα είναι αυξημένος, λόγω των διαστάσεων του αμαξώματος αλλά και του αυξημένου μεταξονίου, ενώ για το πορτμπαγκάζ, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση.Τεχνολογικά, η Mercedes-Benz μας έχει ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις στην E-Class καθώς θα την εφοδιάζει με το σύστημα "Car-to-X", που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα σε αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με την ίδια τεχνολογία. Μαζί με αυτό θα υπάρχει και το Steering Pilot που επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση έως τα 130 χλμ./ώρα και συνεργάζεται με ενεργό cruise control που ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο αφήνοντας προκαθορισμένη απόσταση σε ταχύτητες που φτάνουν τα 200 χλμ./ώρα. Κατά το λανσάρισμά της η E-Class θα έχει τις εκδόσεις E220d με 195 άλογα (πετρέλαιο) και E200 με 184 άλογα (βενζίνη) αμφότερες με χωρητικότητα 2,0 λτ. Μάλιστα η πετρελαιοκίνητη θα εκπέμπει σύμφωνα με τη Mercedes μόλις 102 γρ./χλμ. CO2 και θα έχει μέση κατανάλωση στα 3,9 λτ./100χλμ. Φυσικά θα υπάρξουν και πιο ισχυρές εκδόσεις, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα φιγουράρουν οι AMG. Στην άλλη άκρη θα δούμε την υβριδική E350e που πιθανότατα θα αποδίδει συνδυαστικά 280 ίππους.Η μετάδοση θα γίνεται στον πίσω άξονα ή και στους τέσσερις τροχούς (αναλόγως έκδοσης) με τη βοήθεια 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή με το νέο 9G-TRONIC αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.
Περισσότερα σε λίγες ημέρες, όταν και η νέα γενιά της E-Class θα παρουσιαστεί επισήμως.

Σαφείς οι σχεδιαστικές αναφορές στη μεγαλύτερη S-Class και στη μικρότερη C-Class.

Σαφείς οι σχεδιαστικές αναφορές στη μεγαλύτερη S-Class και στη μικρότερη C-Class.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center