Νέα Skoda Fabia: Θυμίζει Polo στο δρόμο, από 14.990 ευρώ στην Ελλάδα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Skoda Fabia: Θυμίζει Polo στο δρόμο, από 14.990 ευρώ στην Ελλάδα

32.380 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2022)

Η πρόταση της Skoda στα μικρά αυτοκίνητα πόλης, η νέα τέταρτης γενιάς Fabia είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τιμή από 14.990 ευρώ. Ιδού ποια είναι τα δυνατά της σημεία και ποια ήταν η εμπειρία μας από την πρώτη μας επαφή μαζί της.

Υπερσύγχρονη, ευρύχωρη και διαθέσιμη για παραγγελία

H νέα Fabia παρουσιάστηκε περίπου στα μέσα της περασμένης χρονιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda έχει ήδη ανακοινώνει τις τιμές με τις οποίες θα διατίθεται το τσέχικο μικρό στην χώρα μας. Περιμένοντας το, λοιπόν, να καταφθάσει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, εξετάζουμε ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους διακρίνεται η νέα τέταρτη γενιά της Fabia και τι μάθαμε από την πρώτη ευκαιρία που είχαμε να την οδηγήσουμε πριν λίγους μήνες στην πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση. Επιπλέον, θυμόμαστε τον τιμοκατάλογο του μοντέλου ώστε να έχετε όλη την πληροφορία στις οθόνες σας...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Μοντέρνα με δυναμικές λεπτομέρειες

Tο νέο τσέχικο μικρό βασίζεται για πρώτη φορά στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0, πάνω στην οποία έχουν χτιστεί και τα υπόλοιπα μικρά του ομίλου. Η ευμετάβλητη πλατφόρμα, έδωσε τη δυνατότητα στη Fabia να μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις, σε σχέση τόσο με προκάτοχό της όσο και με την υπόλοιπη κλάση, όντας το μεγαλύτερο μικρό της αγοράς. Αναλυτικότερα έχει 4.107 χιλιοστά μήκος (+11 εκ.), 1.780 χλστ. πλάτος (+48 χλστ.) και μεταξόνιο 2.564 χλστ. (+94 χλστ.), ενώ μόνη εξαίρεση στις αυξήσεις αποτελεί το ύψος (1.460 χιλιοστά). 

H σύγχρονη αισθητική της Fabia τονίζεται από διάφορα επιμέρους στοιχεία που έχουμε δει στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Skoda, όπως την εξάγωνη μάσκα που εφάπτεται στους λεπτούς στάνταρ LED (προαιρετικά full-LED) προβολείς και τους μεγάλους αεραγωγούς. Στην είσοδο αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα μάλιστα θα συναντήσουμε και ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση και σε συνδυασμό με διάφορες αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες λεπτομέρειες να χαρίσουν αεροδυναμικό συντελεστή (Cd) 0,28, το μικρότερο στην κατηγορία. Στο πίσω μέρος το στοιχείο που σε κερδίζει είναι τα λεπτά φώτα, επίσης LED και το μεγάλο λογότυπο «SΚODA» στο κέντρο της 5ης πόρτας.

Έτοιμη να κάνει πάταγο!
- Μοντέρνα σε σχεδίαση, μεγάλωσε σε μήκος και πλάτος
- Χώροι μικρομεσαίου και με μεγάλη πρακτικότητα
- Πιο ευέλικτη στο δρόμο με πιο σίγουρο πάτημα
- Από 14.990 ευρώ σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού
Θα μπορέσει η νέα Fabia να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Toyota Yaris και το Peugeot 208; Tι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
OPEL