• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Νέο Hyperion XP-1

2.749 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/8/2020

Το Hyperion XP-1 κινείται με κυψέλες υδρογόνου, πάει «σφαίρα» και προσφέρει αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων. Τι άλλο να ζητήσεις;

To νέο της πρωτότυπο XP-1 παρουσίασε η Hyperion κάνοντας λόγο πως αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο στο μεγαλόπνοο σχέδιο της φίρμας για να φέρει το υδρογόνο στο προσκήνιο ως την πλέον κατάλληλη εναλλακτική λύση απέναντι στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι εξόχως φουτουριστική και θα κάνει πολλούς να γυρίσουν τον λαιμό τους μια, δυο και τρεις φορές για να το ξανακοιτάξουν αν βρεθεί κάποια στιγμή στον δρόμο τους. Η κατασκευή του αυτοκινήτου έγινε από ανθρακόνημα και τιτάνιο αλλά και από άλλα σύνθετα υλικά για τα οποία η φίρμα δεν αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες.

Οι πόρτες του XP-1 ανοίγουν σαν Lamborghini και η Hyperion κάνει λόγο επίσης πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με LED φώτα, αεροδυναμικά βοηθήματα για καλύτερο κράτημα στις στροφές, 20 ιντσών ζάντες και 21 ιντσών πίσω ντυμένα με ελαστικά Pirelli P Zero και κεραμικά δισκόφρενα.

Για το κινητήριο σύνολο δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες πέρα από το γεγονός πως το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου, έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε τροχό και αντί για μπαταρίες, έχει υπερπυκνωτές για να κρατηθεί το βάρος του κοντά στον έναν τόνο. Στην θεωρία, το XP-1 θα κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα και –το καλύτερο- θα έχει αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων!