Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Nέο Opel Corsa: Ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις

1.552 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2021)

Η πρόταση της Opel για την κατηγορία των μικρών σημειώνει πολύ θετική εμπορική πορεία τόσο στην Ευρώπη όσο και έξω από την Γηραιά Ήπειρο.


Η τελευταία γενιά του Corsa έχει περάσει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Zaragoza περίπου 300.000 φορές μέχρι τώρα, με προορισμό πελάτες σε όλο τον κόσμο. Από το Νοέμβριο του 2019 που κυκλοφόρησε στην αγορά, το Corsa έχει κατακτήσει πολυάριθμα βραβεία,όπως τον τίτλο "Χρυσό Τιμόνι" ως το πιο δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο της Γερμανίας για το 2020.

Το Corsa γνωρίζει μεγάλη ζήτηση και εκτός Ευρώπης. Οι διεθνείς πωλήσεις του Corsa σχεδόν τριπλασιάστηκαν το 2020 και παραμένουν σε ανοδική πορεία από το 2021. Οι πωλήσεις του Corsa στις περιοχές της Μ. Ανατολής/Αφρικής, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία/Ειρηνικό έχουν υπερδιπλασιαστεί το πρώτο δίμηνο του 2021 συγκριτικά με ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του 2020. Το Corsa διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στα σχέδια της περαιτέρω επέκτασης και, μεταξύ άλλων, θα προαναγγείλει την επιστροφή της μάρκας στην Ιαπωνία. Αυτό καθιστά το Corsa σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική εξαγωγών της Opel.

Είναι επίσης σημαντικό μοντέλο στην ολοκληρωμένη επιθετική στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς, πουλήθηκαν πάνω από 4.000 Corsa-e. Το Opel Corsa-e είναι συμπαγές, ευέλικτο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση χάρη στην αυτονομία του που φτάνει τα 337 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η μπαταρία των 50kWh μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της συνδεδεμένη σε ένα ταχυφορτιστή για 30 λεπτά. Το Corsa-e επιδέχεται όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wall box), ταχυφορτιστή, ή και καλωδίου με σύνδεση σε οικιακή πρίζα – ενώ η μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών/160.000km.

Το Opel Corsa παρέχει επίσης στους πελάτες πρόσβαση σε τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης, περισσότερο γνωστά από ανώτερες κατηγορίες. Από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του είναι ο προσαρμοζόμενος, αντιθαμβωτικός φωτισμός IntelliLux LED® matrix. Επιπλέον, το Corsa συνοδεύεται από πολυάριθμα, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και Ανίχνευση Πεζού και Δικυκλιστή, σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας, Lane Keep Assist, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert), κάμερα 180 μοιρών κ.α.

Διαβάστε περισσότερα για το OPEL CORSA