• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέο SUV από την Peugeot;

Διαβάστηκε από 10060 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/7/2019
 

Αιχμές άφησε με δηλώσεις του ο CEO της Peugeot για το λανσάρισμα ενός νέου coupe SUV από τη γαλλική φίρμα, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι το 4008.

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε βρετανικά Μέσα, οι οποίες αναφέρουν το επικείμενο λανσάρισμα ενός νέου SUV από την Peugeot, το οποίο θα καλύψει το κενό ανάμεσα στα μοντέλα 3008 και 5008. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η γαλλική φίρμα σκοπεύει να ολοκληρώσει τη γκάμα της εντάσσοντας ξανά το 4008, το οποίο θα βασιστεί κι αυτό στην EMP2 πλατφόρμα του PSA Group.

Υπενθυμίζουμε πως το 4008 ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας Peugeot και Mitsubishi, βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το ASX και παρουσιάστηκε το 2012 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, όπως φαίνεται και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, το μοντέλο θα διατηρήσει την σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής φίρμας, ενσωματώνοντας παράλληλα κάποιους νεωτερισμούς. Αναλυτικότερα, ο πρόβολος αντλεί στοιχεία από τα 3008 και 5008 με την σχεδίαση να είναι ακόμη πιο δυναμική, κρίνοντας από το κυρτό καπό, τους πιο σφηνοειδείς προβολείς και την μικρότερου ύψους εξαγωνική γρίλια που προδίδουν πιο «άγριο βλέμμα» στο 4008. Έπειτα, στο πλάι συναντούμε εξίσου δυναμικά στοιχεία με προεξάρχον στοιχείο την έντονα κεκλιμένη οροφή που καταλήγει στο πίσω μέρος, δημιουργώντας μια μικρής έκτασης αεροτομή, χαρακτηριστικό των SAC (Sport Activity Coupe). Κλείνοντας, στο πίσω μέρος νέα είναι τα φωτιστικά σώματα, τα οποία διατρέχουν όλο πλάτος του μοντέλου με το λιοντάρι της Peugeot να φιλοξενείται στο κέντρο της φάσας.
 

Περνώντας στην καμπίνα του 4008, είναι σίγουρη η εισαγωγή του i-Cockpit, που συναντούμε και σε άλλα μοντέλα της γαλλικής φίρμας με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να δεσπόζει πάνω από το μικρών διαστάσεων τιμόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόλοιπο σύνολο το εσωτερικό του επερχόμενου coupe SUV της Peugeot θα θυμίζει εν πολλοίς εκείνο του 3008, με μερικές σπορτίφ πινελιές λόγω της coupe υπόστασής του.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, το επερχόμενο 4008 θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς turbo κινητήρες PureTech βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λτ. και τους BlueHDi ντίζελ 1,6 και 2,0 λτ. του Group, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η ένταξη του 1.600άρη THP turbo βενζίνης (σ.σ. το μοτέρ των Peugeot 208 GTi, DS3 Performance με 208 ίππους). Επιπλέον, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για την προσθήκη δύο υβριδικών εκδόσεων με βάση τον προαναφερθέντα THP κινητήρα, σε συνεργασία είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα με την συνολική ισχύ να αγγίζει τα 245 άλογα, είτε με δύο ηλεκτρικά μοτέρ -ένα σε κάθε άξονα- και τετρακίνηση με την ιπποδύναμη να ξεπερνά τα 300 άλογα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του CEO της Peugeot, κ Jean-Phillipe Imparato ο οποίος τόνισε: «Μέσα σε 2 χρόνια λανσάραμε 5 SUV, 3 στην Ευρώπη και 2 στην Κίνα. Είναι ώρα να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και μετά θα διατηρήσουμε τις επεκτατικές τάσεις στην γκάμα των SUV επειδή είναι μια κατηγορία με ισχυρή και ανταγωνιστική αγορά».

Τέλος, σημειώνουμε πως το νέο coupe SUV της Peugeot αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2020.