• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
12 φωτογραφίες »

Nέο Volvo C40 Recharge

5.899 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/3/2021

Το C40 Recharge γίνεται το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της Volvo, μετά το XC40 Recharge, και σε σχέση με αυτό, προσφέρει πιο coupe χαρακτηριστικά. Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα γίνεται η διάθεσή του.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Tο μέλλον της Volvo Cars είναι ηλεκτρικό και το νέο Volvo C40 Recharge είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της δέσμευσής της για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μετά την παρουσίαση του XC40 Recharge και τώρα του C40 Recharge, η Volvo Cars θα προχωρήσει στο λανσάρισμα αρκετών επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια. Ήδη έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το νέο μοντέλο μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το γνωστό μας XC40, ωστόσο υιοθετεί εμφανώς πιο coupe χαρακτηριστικά. Η οροφή του είναι πιο κατακλινής σε σχέση με το πιο boxy ΧC40, ενώ μεγάλες διαφορές υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, στην σχεδίαση του πίσω μέρους. Εκεί, βλέπουμε δύο μικρές αεροτομές στο τέλος της οροφής, ενώ πιο χαμηλά συναντάμε και μια δεύτερη αεροτομή, στο κάτω μέρος του πίσω παρμπρίζ. Ακόμα, νέα σχεδίαση έχουν τα φωτιστικά σώματα, ωστόσο ο προφυλακτήρας δεν παρουσιάζει κάποια διαφορά.

Όσον αφορά τον πρόβολο, οι αλλαγές είναι μικρές αλλά σαφείς. Τα φωτιστικά σώματα έχουν πλέον τεχνολογία pixel, ο προφυλακτήρας είναι διαφοροποιημένος σε μικρό βαθμό ενώ τα φώτα ομίχλης είναι τώρα ορθογώνια και όχι στρογγυλά όπως στο XC40 Recharge.

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge θα παρέχει στους πελάτες την υψηλή θέση οδήγησης που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί Volvo, ενώ στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών που είναι αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 km, τιμή που αναμένεται να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό. Η ισχύς του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου είναι 408 άλογα και 660 Nm ροπής.
 
Όπως ανακοινώθηκε, το αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge θα είναι διαθέσιμο μόνο online. Σύμφωνα με τη φιλοδοξία της για τη μείωση της πολυπλοκότητας στη διάθεση των μοντέλων της και την παροχή ελκυστικά προ-διαμορφωμένων εκδόσεων, η Volvo έχει απλοποιήσει τον τρόπο που διατίθεται το C40 Recharge. Όταν οι πελάτες παίρνουν ένα νέο C40 Recharge, το αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση - όπου διατίθεται.

Το C40 Recharge θα μπει στην παραγωγή αυτό το φθινόπωρο και θα κατασκευάζεται μαζί με το XC40 Recharge, στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στη Γάνδη, στο Βέλγιο.