• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ψεκασμός νερού αντί για καύσιμο, από την Bosch.

Νερό αντί για καύσιμο (+video)

18.325 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/9/2016

Η Bosch παρουσίασε μία πρωτοποριακή τεχνολογία η οποία σύμφωνα με την ίδια, μέσω ψεκασμού νερού εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη απόδοση στα μοτέρ εσωτερικής καύσης, βελτιώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου.

 
Οι κινητήρες βενζίνης χρησιμοποιούν ένα μέρος του καυσίμου για την ψύξη τους με αποτέλεσμα να χάνεται ενέργεια. Ακριβώς για αυτό το λόγο λοιπόν η Bosch σκέφτηκε να αντικαταστήσει την ποσότητα καυσίμου που χάνεται για την ψύξη του μοτέρ με νερό!

Συγκεκριμένα, προκείμενου ένας κινητήρας να μην υπερθερμανθεί, ψεκάζεται πρόσθετο καύσιμο το οποίο εξατμίζεται μειώνοντας την θερμοκρασία του. Οι μηχανικοί της Bosch, μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, ψεκάζουν νερό στην πολλαπλή εισαγωγής σε μορφή ατμού εξασφαλίζοντας έτσι αποτελεσματική ψύξη.

Η τεχνολογία της Bosch μειώνει σύμφωνα με την ίδια τους ρύπους κατά 4% και την κατανάλωση μέχρι και 13% σε σχέση πάντοτε με ένα συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.


Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι απλώς σχεδιασμένο στα χαρτιά αλλά έχει πάρει σάρκα και οστά και εξοπλίζει ήδη την BMW M4 GTS. Μάλιστα η Bosch τονίζει πως ο ψεκασμός νερού δεν προκαλεί σκουριά στον κινητήρα αφού δεν μένει νερό στο θάλαμο καύσης καθώς εξατμίζεται και αποβάλλεται στο περιβάλλον.

Φυσικά προκειμένου να υπάρχει νερό, έχει τοποθετηθεί ξεχωριστή δεξαμενή νερού η οποία τροφοδοτείται με αποσταγμένο νερό και έχει αυτονομία 3.000 χλμ.
 
Δείτε στο video πως λειτουργεί ο ψεκασμός νερού της Bosch.

Tags: Bosch