• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Δακτύλιος: Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις

Δακτύλιος: Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις

1.780 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2021)

Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα (25/10) ο «καθαρός» δακτύλιος στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Δείτε ποια οχήματα μπορούν πλέον να μπαίνουν στο κέντρο, τι ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους, ποιοι θα έχουν «ελευθέρας» και πως θα εκδίδεται το σχετικό σήμα.

Ο δακτύλιος είναι πλέον και πάλι μέρος της καθημερινότητας των Αθηναίων. Από σήμερα (25/10) το μέτρο των μονών-ζυγών είναι και εκ νέου σε ισχύ και καλό θα είναι όλοι όσοι σκοπεύουν να κινηθούν με τα οχήματά τους προς το κέντρο, να ρίξουν μία ματιά στις παρακάτω 12 ερωτήσεις και απαντήσεις ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Πάμε λοιπόν να δούμε τον «καθαρό» δακτύλιο μέσα από 12 ερωτήσεις-απαντήσεις:
 

1. Από πότε ισχύει ο δακτύλιος;

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και 22 Ιουλίου 2022 θα εφαρμόζεται δακτύλιος στην Αθήνα.
 

2. Ποιες ώρες;

Οι ώρες και ημέρες εφαρμογής του δακτυλίου είναι:
Δευτέρα-Πέμπτη: 07.00-20.00
Παρασκευή: 07.00-15.00
 

3. Ποιους δρόμους περιλαμβάνει ο δακτύλιος;

Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπύρου Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Ανδρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας».
 

4. Πώς κυκλοφορούν τα οχήματα;

Η κυκλοφορία θα γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα «μονά-ζυγά». Δηλαδή: Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα ΙΧ και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό) και τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν αντιστοίχως τα ίδιου τυπου οχήματα, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).
 

5. Ποιες εξαιρέσεις υπάρχουν από το δακτύλιο;

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. οικ-289738/Φ.911/2021 ΦΕΚ 4860/Β/20-10-2021 προβλέπονται με λεπτομέρεια οι εξαιρέσεις από το μέτρο. Παρακάτω γίνεται μια συνοπτική περιγραφή για τις βασικότερες από αυτές.