2 φωτογραφίες »

Η Audi πιθανότατα δε θα κατασκευάσει τον διάδοχο του A1.

Οδεύει προς το τέλος του το Audi A1

5.677 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2021)

Περισσότερες από πολλές είναι οι πιθανότητες να μην υπάρξει διάδοχος του Audi Α1, με το μίνι γερμανικό μοντέλο να οδηγείται σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας προς το τέλος του.


Η Audi βρίσκεται σε πορεία εξηλεκτρισμού και μάλιστα δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που παρουσίασε τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, το Audi e-tron GT. Μελλοντικά η γερμανική μάρκα αναμένεται να λανσάρει και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα με αποτέλεσμα το ισοζύγιο της εταιρείας να καλεί τους ανθρώπους της Audi να αφαιρέσουν από τη γκάμα τους αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και δεν προορίζονται να αποκτήσουν ηλεκτρικό διάδοχο.
 
Πρώτο στη λίστα με αυτά τα μοντέλα είναι ο Audi A1, είδηση την οποία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Markus Duesmann μιλώντας σε βρετανικά Μέσα. «Είμαστε σε συζητήσεις για το τι να κάνουμε με τα μικρά τμήματα. Στην κατηγορία του Α1 υπάρχουν πολλά μοντέλα που είναι επιτυχημένα όποτε αυτή τη στιγμή το μέλλον του Α1 τίθεται υπό αμφισβήτηση. Θα προσφέρουμε σίγουρα το Q2, αυτό μάλιστα μπορεί να είναι το νέο βασικό μοντέλο για εμάς, ίσως να μην κάνουμε διάδοχο του Α1», ήταν τα λόγια του Duesmann.
 
Παράλληλα ο Duesmann αποκάλυψε πως η πρώτη του μέρα στην Audi τον Απρίλιο του περασμένου έτους αναλώθηκε στο να αναθεωρήσει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της φίρμας και ότι έχει ληφθεί η απόφαση για τη μείωση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς το λανσάρισμα περισσοτέρων ηλεκτρικών.
 
Κλείνοντας ο Duesmann επιβεβαίωσε ότι ορισμένα από τα βασικά και πιο δημοφιλή μοντέλα από την τρέχουσα γκάμα της Audi θα αποφύγουν το κόψιμο και θα συνεχίσουν να προσφέρονται αλλά με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Ως παράδειγμα έφερε το Α6 υπογραμμίζοντας πως: «Θα μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο τύπου A6 με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης».    

NEO TRAFIC
moto