Οδηγούμε τα νέα Honda Civic diesel & Jazz

16.524 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2018)

Ταξιδεύουμε στην Ιταλία για να γνωρίσουμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση του Honda Civic και μαζί το ελαφρώς ανανεωμένο Jazz το οποίο έχει και νέο κινητήρα βενζίνης.

Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα είχαμε να κάνουμε «απλώς» με το λανσάρισμα της έκδοσης ντίζελ ενός μικρομεσαίου μοντέλου. Ωστόσο όλη η πρόσφατη συζήτηση γύρω από το μέλλον των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, οι σκιές που έχουν ρίξει τα σκάνδαλα με τους ρύπους καθώς και οι αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της κατανάλωσης δημιουργούν ένα πολύ απειλητικό περιβάλλον για τα μοντέλα του είδους.
 
Σχεδίαση
Η Honda όμως λέει ότι όσο κι αν πέσουν οι πωλήσεις αυτού του κομματιού της αγοράς, οι εκδόσεις ντίζελ θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα στιβαρό πυλώνα για τις εταιρείες. ΓιΆαυτό και ασχολήθηκαν διεξοδικά με τον 1,6 i-DTEC κινητήρα τους και τον προετοίμασαν έστι ώστε να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις που θέτουν οι νέες νόρμες περί ρύπων. Από πλευράς σχεδίασης φυσικά η έκδοση ντίζελ του Civic δε διαφέρει σε καμία περίπτωση οπτικά από τις αντίστοιχες βενζίνης. Αυτό σημαίνει ότι διατηρείται αναλλοίωτος ο πολύ δυναμικός χαρακτήρας του αμαξώματος με το πλήθος των ακμών και των πτυχώσεων να δημιουργούν μια απόλυτα ξεχωριστή εικόνα. Το Civic i-DTEC να έχει εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
ECANTER
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel