17 φωτογραφίες »

Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Cross

158.486 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2021)

Η πιο hot κατηγορία αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή αποκτά ένα νέο παίκτη, το Toyota Yaris Cross. Το οδηγούμε στο Βέλγιο και αναλύουμε τι νέο φέρνει, καθώς και τα κρυφά μυστικά του, γιατί πιστέψτε μας δεν είναι μόνο αυτό που λέει το όνομά του.

Yaris Cross είναι το όνομά του, όμως -προσέξτε- δεν είναι ένα υπερυψωμένο Yaris μα ένα νέο, διαφορετικό μοντέλο. Γιατί τώρα η Toyota επέλεξε να το βαπτίσει έτσι; Εεεε, ας μην γελιόμαστε, η λέξη Yaris από μόνη της μπορεί να πουλήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια και δίνει μία τάξη μεγέθους όγκου του αμαξώματος, ενώ η λέξη Cross παραπέμπει στο προφίλ του αυτοκινήτου και στη δημοφιλή κατηγορία των SUV. Με λίγα λόγια… και Yaris, και SUV!!!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το καινούριο, λοιπόν, αυτό μοντέλο της Toyota ανήκει στα SUV πόλης και στόχο έχει σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας να την κατακτήσει καταλαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο του 8%. Γιατί όχι, θα πούμε εμείς, σίγουρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει μιας και έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Το οδηγούμε στις Βρυξέλες και μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.
 
Σε σχέση με το Yaris
Μπορεί να είναι άλλο αυτοκίνητο, όμως η σύγκριση του Yaris Cross με το Yaris είναι αναπόφευκτη. Στα γρήγορα θα σας πούμε ότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα TNGA-B, είναι μεγαλύτερο σε όλες του τις διαστάσεις (4.180x1.765x1.560 χλστ.), έχει τους ίδιους κινητήρες, κοινά πράγματα στο εσωτερικό, όμως από πλευράς σχεδίασης όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες διαφοροποιείται πολύ. Ενώ δηλαδή το Yaris έχει ένα επιθετικό και sporty look, το Yaris Cross είναι πιο «τετράγωνο», πιο SUVοιδές. Προσωπικά μας αρέσει γιατί δείχνει μυώδες και δυναμικό χωρίς εξεζητημένες γραμμές και φλυαρίες. Μάλιστα το πίσω μέρος θυμίζει αρκετά το μεγαλύτερο RAV4, ενισχύοντας έτσι το περιπετειώδη χαρακτήρα του.
 
Από 17.470 ευρώ το 125άρι και 20.320 το Hybrid
Το Toyota Yaris Cross είναι διαθέσιμο ήδη για παραγγελίες στην ελληνική αγορά και η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Η τιμή του ξεκινάει από τα 17.470 ευρώ με τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 125 ίππων και τα 20.320 ευρώ στην υβριδική έκδοση. Το 4κίνητο ξεκινάει από τα 26.070 ευρώ, στην πλούσια έκδοση Style.

Αναφορικά με τις εκδόσεις εξοπλισμού, αυτές είναι αρκετές (Active, Active Plus, Style, Elegant, Adventure, Premiere), το σημαντικό όμως είναι ότι ακόμη και η βασική έκδοση Active είναι πλήρης. Για παράδειγμα περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, adaptive cruise control, μια πλήρη σουίτα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (π.χ. διαθέτει και κεντρικό αερόσακο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού), αισθητήρες φώτων και βροχής, κάμερα παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Το μόνο που ουσιαστικά «απουσιάζει» είναι οι μεγάλες οθόνες τις οποίες όμως διαθέτει η επόμενη έκδοση Active Plus που είναι και αυτή που επιλέγουμε.

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto