Στο άκουσμα της λέξης οικογενειακό SUV ένα μοντέλο σου έρχεται στο νου. Το Nissan Qashqai, leader και ιδρυτής της κατηγορίας.

TOP Κατηγορίες & 1ος κάθε κατηγορίας

44.370 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2020)

Αγαπημένη κατηγορία αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά είναι αδιαφιλονίκητα τα μικρά. Το μερίδιό τους επί του συνόλου είναι 33,18 %, ενώ στη λιανική ανεβαίνει όμως λίγο ακόμα. Ωστόσο, άξια επίσης αναφοράς είναι η προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες γενικά στα SUV, αφού το ποσοστό επί του συνόλου είναι 33,7 %, ενώ στη λιανική ανεβαίνει στο 39,5 %, δηλαδή σχεδόν 4 στα 10 αυτοκίνητα! Τέλος, συγκρίνοντας τα ποσοστά λιανικής και εταιρικών μοντέλων ανακαλύπτουμε κάποιες μικρές διαφορές ως προς το ποια είναι δημοφιλέστερη κατηγορία για τους Έλληνες, καθώς τα μίνι και τα μικρομεσαία βρίσκονται πιο ψηλά στις εταιρικές πωλήσεις.

Ποιοι ήταν οι πρώτοι;
Αναφορικά με τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα στην κατηγορία, στα μικρά πρωταγωνιστής είναι το Toyota Yaris, στα οικογενειακά SUV το Nissan Qashqai με μεγάλη διαφορά μάλιστα από το δεύτερο, στα μίνι το Fiat Panda βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στα μικρομεσαία και στα μικρά SUV, στο βάθρο βρίσκονται τα Mercedes A-Class και VW T-Roc. Βέβαια, ανάλογα με το διαχωρισμό λιανικής – εταιρικών, οι πρώτοι σε κάθε κατηγορία, όπως θα δείτε σε κάθε πίνακα, μεταβάλλονται.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

test center
KIA