Με συρόμενο πίσω κάθισμα

Χάρη και στο συρόμενο πίσω κάθισμα οι επιβάτες θα καθίσουν με άνεση στο εσωτερικό του ιαπωνικού μοντέλου, έχοντας μάλιστα πολύ αέρα για τα γόνατα.

Ο χώρος αποσκευών του Note κυμαίνεται από τα 295 έως τα 381 λτ., τιμή εντυπωσιακή δεδομένων των μαζεμένων εξωτερικών διαστάσεών του.

Το διπλό ντουλαπάκι από τη μεριά του συνοδηγού εκτοξεύει την πρακτικότητα και την εργονομία στο εσωτερικό του Note.

Nissan Νote 1,5 dCi: Compact έξω, ευρύχωρο μέσα

107.683 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2015

Δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία, το Note αποτελεί μια οικογενειακή επιλογή της Nissan, το οποίο ξεχωρίζει με το ότι αν και έχει μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,1 μέτρων), διαθέτει σύμφωνα με τις μετρήσεις μας πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό. Πιο αναλυτικά, στο εσωτερικό του Note θα χωρέσουν με άνεση έως και 5 ενήλικες απολαμβάνοντας υπέρ-άνετο «αέρα» για τα γόνατα, αλλά και μεγάλο για τα κεφάλια και τους ώμους τους (για τα δεδομένα της κατηγορίας).
Αυτό, βέβαια, οφείλεται αφενός στην κλίση της οροφής, αφετέρου στο συρόμενο πίσω κάθισμα (προαιρετικός εξοπλισμός) που διαθέτει. Έτσι, ανάλογα με το που βρίσκεται αυτό, ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 295 έως τα 381 λίτρα, τιμή στην άνω άκρη της κατηγορίας. Κατά τα άλλα, το εσωτερικό του Nissan Note ξεχωρίζει με την πρακτικότητά του καθώς διαθέτει αρκετές αποθηκευτικές θέσεις, όπως το διπλό ντουλαπάκι από την μεριά του συνοδηγού.
Έπειτα, το επόμενο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ιαπωνικού μοντέλου είναι η τιμή κτήσης και ο 1,5 dCi πετρελαιοκινητήρας του οποίος εγγυάται χαμηλά κόστη μετακίνησης. Συγκεκριμένα, η τιμή του μοντέλου ανέρχεται στα 14.890 ευρώ με έκπτωση και απόσυρση, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας των 90 PS και 200 Nm που είναι διαθέσιμα από τις χαμηλές στροφές χρειάζεται μόλις 3,6 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ.!

 
 • elmariachi

  Αυτό το άρθρο είναι τουρλουμπούκι. Ανακατεμένα, μικρομεσαία sedan, MPV, crossover με κριτήριο επιλογής την τιμή και όχι τις μεταφορικές ανάγκες. Τρέχα γύρευε.

    12
 • Jalisco no te rajes

  Κι όμως, εγώ που ψάχνω για οικογενειακό, αυτά ακριβώς (+ το Auris και το Civic) κοιτάω. Δέν είναι απαραίτητο να έχεις κατασταλάξει μεταξύ χάτσμπακ, σεντάν και μικρού MPV . Τα βασικά τους στοιχεία άλλωστε (για οικογενειακό αυτοκίνητο) είναι κοινά> σχετικό χαμηλό κόστος κτήσης και συντήρησης, χώροι (κυρίως αποσκευών) και χαμηλή κατανάλωση.

    6
 • Kostas

  Ωραίο το Note, ευρύχωρο. Αν και μάλλον η άνεση των χώρων χαρακτηρίζει τη nissan γιατί και το pulsar που κινείται πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία είναι το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία του λόγω του μεγάλου μεταξονίου (2.7 μέτρα)

    3
 • Γιάννης

  Θα ήθελα να δώ και pulsar σ αυτή τη σύγκριση

    3
 • Antonis85

  To Captur που το έχω οδηγήσει είναι πολύ όμορφο μέσα έξω. To αρθρο βέβαια συγκρίνει ανόμοια μοντέλα, σε χώρους στην κατηγορία του θα έλεγα το Note και το CMAX αλλα ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.. τρέχα γύρευε..

    2
 • Nikaras

  Γιατί δηλαδή ρε elmariachi, δεν κατάλαβα, Εγώ δεν μπορώ να επιλέξω από αυτά; Πρέπει να είναι όλα σεντάν, χατς κλπ; Όταν έχεις λεφτά και θες να πάρεις κάτι τα κοιτάς όλα ανεξαρτήτως αμαξώματος, αρκεί να καλύπτουν τις ανάγκες σου.

    2
 • Kostas

  Απλώς όταν έχεις οικογένεια το μέγεθος ενός αυτοκινήτου διευκολύνει τις μετακινήσεις και ειδικά τα ταξίδια, χωρίς φυσικά αυτό να είναι δεσμευτικό.

    1
 • σπυρος

  Ειμαι κατοχος μικρου απο αυτα που παρουσιαζετε.πρωην κατοχος κλασικου σενταν πολυ μεγαλυτερου σε διαστασεις μπορω να πω οτι το μικρο κερδιζει κατα κρατος σε χωρους και σε πορτ μπαγκαζ.οποτε μην κρινουμε παντα με βαση το μεγεθος.

    1
 • stravogeo

  όταν λέμε οικογενειακά εννοούμε να χωράει μια οικογένεια με 2-3 παιδιά που είναι ο μέσος όρος. με 3 παιδιά πίσω και τα μπαγκάζια χωράνε για ταξίδι με άνεση και ασφάλεια? εκτός και εάν εννοείται η μετακίνηση οικογένειας για μέσα στην πόλη. Και βέβαια δεν υποχρεώνει κανείς εάν θα πάρει σενταν, mpv ή suv αλλά σίγουρα δεν είναι οικογενειακά (για 5 άτομα) τα μικρά σε χώρους αυτοκίνητα τύπου yaris

    1