Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Corolla είναι η 6ετή εγγύηση που προσφέρει η Toyota, και έτσι ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν θα έχει απρόοπτα έξοδα…

450 λτ. χώρος αποσκευών και 6ετή εγγύηση

Με 452 λίτρα, ο χώρος αποσκευών της Corolla είναι μεγάλος και χρηστικός, καλύπτοντας της ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας.

Toyota Corolla 1,33: Σύντροφος για μία ζωή…

107.679 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2015

Με την Corolla έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. 48 χρόνια είναι άλλωστε αυτά, και 11 συνολικά οι γενιές της. Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, να μην είναι το απόλυτο οικογενειακό μοντέλο; Μάλλον, για να το καταφέρει και να γίνει το όνομά της θρύλος, κάτι ξεχωριστό θα έχει αυτή η Corolla! Τι είναι αυτό; Δεν θα μιλήσουμε για τις προηγούμενες γενιές, αλλά για την υπάρχουσα, την 11η, η οποία έχει πάρει όλα τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων και τα έχει ενισχύσει περαιτέρω.
Πρώτα από όλα η σχεδίασή της, με την επιθετική μάσκα και τα φώτα LED είναι πιο δυναμική από ποτέ κάτι, που προσεγγίζει τους νεαρούς σε ηλικία οικογενειάρχες.
Έπειτα είναι η προσφερόμενη άνεση και η ευρυχωρία στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, ακόμη και μετά από ένα πολύωρο ταξίδι οι επιβάτες θα κατέβουν ξεκούραστοι καθώς η ηχομόνωση στην καμπίνα είναι καλή, ενώ η ανάρτηση σφιχτή όσο πρέπει για τις στροφές και μαλακή ώστε να απορροφά τις ανωμαλίες και μη ταλαιπωρώντας τους επιβάτες. Στο κομμάτι των χώρων στο πίσω κάθισμα θα καθίσουν με άνεση τρεις ενήλικες επιβάτες έχοντας –σύμφωνα με τις μετρήσεις μας- αρκετό αέρα για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 450 λίτρα, νούμερο ικανό για να χωρέσουν όλες οι αποσκευές μίας τετραμελούς οικογένειας.
Τέλος, κάτω από το καπό της Corolla εδρεύουν δύο οικονομικοί σε κατανάλωση και αποδοτικοί κινητήρες, ένας βενζινοκινητήρας 1,33 λίτρων και ο γνώριμος 1,4 D-4D των 90 ίππων ο οποίος σε κερδίζει με την ροπή του από χαμηλά και την οικονομία στην πράξη. Και φυσικά, επειδή όλα τα παραπάνω ο σύγχρονος οικογενειάρχης τα φιλτράρει και από πλευράς οικονομίας, προσθέστε την 6ετή εγγύηση και την τιμή εκκίνησης των 14.920 ευρώ και αναλογιστείτε γιατί η Corolla είναι το πιο αγαπημένο αυτοκίνητο στον πλανήτη. 

 
 • elmariachi

  Αυτό το άρθρο είναι τουρλουμπούκι. Ανακατεμένα, μικρομεσαία sedan, MPV, crossover με κριτήριο επιλογής την τιμή και όχι τις μεταφορικές ανάγκες. Τρέχα γύρευε.

    12
 • Jalisco no te rajes

  Κι όμως, εγώ που ψάχνω για οικογενειακό, αυτά ακριβώς (+ το Auris και το Civic) κοιτάω. Δέν είναι απαραίτητο να έχεις κατασταλάξει μεταξύ χάτσμπακ, σεντάν και μικρού MPV . Τα βασικά τους στοιχεία άλλωστε (για οικογενειακό αυτοκίνητο) είναι κοινά> σχετικό χαμηλό κόστος κτήσης και συντήρησης, χώροι (κυρίως αποσκευών) και χαμηλή κατανάλωση.

    6
 • Kostas

  Ωραίο το Note, ευρύχωρο. Αν και μάλλον η άνεση των χώρων χαρακτηρίζει τη nissan γιατί και το pulsar που κινείται πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία είναι το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία του λόγω του μεγάλου μεταξονίου (2.7 μέτρα)

    3
 • Γιάννης

  Θα ήθελα να δώ και pulsar σ αυτή τη σύγκριση

    3
 • Antonis85

  To Captur που το έχω οδηγήσει είναι πολύ όμορφο μέσα έξω. To αρθρο βέβαια συγκρίνει ανόμοια μοντέλα, σε χώρους στην κατηγορία του θα έλεγα το Note και το CMAX αλλα ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.. τρέχα γύρευε..

    2
 • Nikaras

  Γιατί δηλαδή ρε elmariachi, δεν κατάλαβα, Εγώ δεν μπορώ να επιλέξω από αυτά; Πρέπει να είναι όλα σεντάν, χατς κλπ; Όταν έχεις λεφτά και θες να πάρεις κάτι τα κοιτάς όλα ανεξαρτήτως αμαξώματος, αρκεί να καλύπτουν τις ανάγκες σου.

    2
 • Kostas

  Απλώς όταν έχεις οικογένεια το μέγεθος ενός αυτοκινήτου διευκολύνει τις μετακινήσεις και ειδικά τα ταξίδια, χωρίς φυσικά αυτό να είναι δεσμευτικό.

    1
 • σπυρος

  Ειμαι κατοχος μικρου απο αυτα που παρουσιαζετε.πρωην κατοχος κλασικου σενταν πολυ μεγαλυτερου σε διαστασεις μπορω να πω οτι το μικρο κερδιζει κατα κρατος σε χωρους και σε πορτ μπαγκαζ.οποτε μην κρινουμε παντα με βαση το μεγεθος.

    1
 • stravogeo

  όταν λέμε οικογενειακά εννοούμε να χωράει μια οικογένεια με 2-3 παιδιά που είναι ο μέσος όρος. με 3 παιδιά πίσω και τα μπαγκάζια χωράνε για ταξίδι με άνεση και ασφάλεια? εκτός και εάν εννοείται η μετακίνηση οικογένειας για μέσα στην πόλη. Και βέβαια δεν υποχρεώνει κανείς εάν θα πάρει σενταν, mpv ή suv αλλά σίγουρα δεν είναι οικογενειακά (για 5 άτομα) τα μικρά σε χώρους αυτοκίνητα τύπου yaris

    1