Μια σημαντική διάκριση για το Opel Ampera-e.

Μια σημαντική διάκριση για το Opel Ampera-e.

Opel Ampera-e: Κέρδισε βραβείο Paul Pietsch

2.505 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2017)

Το βραβείο Paul Pietsch απέσπασε το Opel Ampera, μια διάκριση για την καινοτόμο τεχνολογία του.

Η κριτική επιτροπή του θεσμού Best Cars, που αποτελείται από 27 αρχισυντάκτες του περιοδικού auto motor und sport και των συνεργαζόμενων εκδόσεων από 21 χώρες απένειμε στο Opel Ampera το ΅International Paul Pietsch Award 2017Ά για την καινοτόμο τεχνολογία του. Το Ampera-e αναδείχτηκε νικητής συγκεντρώνοντας το 41% των ψήφων, πετυχαίνοντας διαφορά πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες από τον πλησιέστερο αντίπαλό του.

Δείτε περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

«Το Ampera-e είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για αδυναμία συνέχισης του ταξιδιού λόγω αφόρτιστης μπαταρίας, αφού η αυτονομία του ξεπερνά τα 500 km. Και όπως το ΅Paul Pietsch AwardΆ επιβεβαιώνει, το Ampera-e δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας, αλλά μία πραγματικότητα – και αναμένεται φέτος στα καταστήματα των διανομέων,» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Στουτγάρδης.

Το ειδικό βραβείο Paul Pietsch έχει πάρει το όνομά του από τον πρώην οδηγό αγώνων Grand Prix και συνιδρυτή του Motor Presse Stuttgart. Προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα μιας καινοτομίας είναι η ετοιμότητα για μαζική παραγωγή και η αντιληπτή προστιθέμενη αξία για τους πελάτες στους τομείς περιβάλλοντος, άνεσης, ασφάλειας και οικονομίας.

Η Opel έλαβε υπόψη όλους αυτούς τους τομείς κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Ampera-e. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 km, ενώ σύμφωνα με το νέο κύκλο δοκιμών WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), που προσεγγίζει τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης, το Ampera-e προσφέρει αυτονομία 380 km.

Όταν το Opel Ampera-e φορτιστεί, 30 λεπτά σε ένα δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης 50 kW DC είναι αρκετά για να προσθέσουν άλλα 150 km αυτονομίας στη νέα γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου (μέση τιμή, με βάση προκαταρκτικές δοκιμές NEDC). Οι επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα αντιστοιχούν σε 150 kW/204 hp (PS) και μέγιστη ροπή 360 Nm. Το Ampera-e έχει επιτάχυνση 0 - 50 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα και ρεπρίζ 80 - 120 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h προς όφελος της συνολικής αυτονομίας. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
OPEL