Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι

5.213 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2024)
Στο πίσω μέρος, το λογότυπο «Hybrid» υποδηλώνει την «εξηλεκτρισμένη» προέλευση του μοντέλου.
7 Φωτογραφίες »

Στο πίσω μέρος, το λογότυπο «Hybrid» υποδηλώνει την «εξηλεκτρισμένη» προέλευση του μοντέλου.

Χωρίς διαφορές με τις απλές εκδόσεις, παραμένει μοντέρνο ελέω Opel Vizor


Ικανοποιητική είναι η ποιότητα της καμπίνας του Opel Corsa, όπου και συνδυάζονται μαλακά και σκληρά πλαστικά.
7 Φωτογραφίες »

Ικανοποιητική είναι η ποιότητα της καμπίνας του Opel Corsa, όπου και συνδυάζονται μαλακά και σκληρά πλαστικά.

Το Opel Corsa διατηρεί το μοντέρνο design του και στην ήπια υβριδική του έκδοση. Μάλιστα, στο πίσω μέρος του μοντέλου, βρίσκουμε το σχετικό λογότυπο «Hybrid» το οποίο και υποδηλώνει την «εξηλεκτρισμένη» προέλευση του μοντέλου. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν σχεδιαστικές διαφορές συγκριτικά με τις κλασικές, βενζινοκίνητες εκδόσεις του. Η μάσκα νέα Opel Vizor είναι αυτή που κυριαρχεί, με την ενιαία μαύρη φάσα να «αγκαλιάζει» τα LED φώτα και το σήμα της μάρκας.

Εσωτερικό: Μόνη αλλαγή ο πίνακας οργάνων που αναπαριστά την λειτουργία του υβριδικού συστήματος

Κοινή σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό του mild hybrid Opel Corsa. Ο ψηφιακός διάκοσμος είναι άνω του μέσου όρου, όπως τονίσαμε νωρίτερα, ενώ η ποιότητα κατασκευής ικανοποιεί (συνδυασμός σκληρών και μαλακών πλαστικών). Κατά τα άλλα, υπάρχει και εδώ μπουτόν για την αλλαγή στις ταχύτητες (αντί του joystick του προ-ανανέωσης μοντέλου).
 
Η μοναδική διαφορά σε σχέση με τα κλασικά βενζινοκίνητα μοντέλα είναι το τι μπορούμε να δούμε στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Υπάρχει πεδίο αναπαράστασης της λειτουργίας του υβριδικού συστήματος, το πότε δηλαδή πηγαίνεις ηλεκτρικά (το αυτοκίνητο παίρνει ρεύμα από την μπαταρία) και πότε εμπλέκεται το κυρίως θερμικό μοτέρ.
 
Από πλευράς χώρων (ναι, σωστά μαντέψατε), τα πάντα μένουν ίδια. Το πορτ-μπαγκάζ δεν έχει επηρεαστεί από την τοποθέτηση της μπαταρίας του, κρατώντας χωρητικότητα 309 λτ. (στο μέσο όρο της κατηγορίας). Κατά τα άλλα, τα 1.311 χλστ. πλάτους στο πίσω κάθισμα θα επιτρέψουν σε δύο ενήλικες και ένα παιδί να χωρέσουν, έχοντας στη διάθεσή τους 10 εκ. αέρα για τα γόνατά και 2,8 εκ. για τα κεφάλια τους. Παρόλα αυτά, το μικρό πλαίσιο της πόρτας θα δυσκολέψει στο μπες-βγες.

Σελίδα 1Δοκιμή: Mild hybrid Opel Corsa με 100 PS | Το πρώτο ήπια υβριδικό Opel
Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες: Καλύτερες επιδόσεις από το Corsa με τα 130 άλογα, μα κατανάλωση 100αριού
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Αγχολυτικό & αποτελεσματικό
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
4green